Projekt Každodenní rutina přehled

Projekt Každodenní rutina
https://www.databazeknih.cz/img/books/55_/550859/bmid_projekt-kazdodenni-rutina.jpg 4 82 82

Mirror World série

1. díl >

Když virtuální realita předčí skutečnost, bude se z ní Oleg vůbec chtít vrátit? Olegova dcera umírá. Zachránit ji může jedině uměle vypěstované srdce – a to není zrovna levná záležitost. Oleg potřebuje rychle sehnat dvě stě tisíc eur, což představuje nemožný úkol. Dokud nenarazí na hru, o které doteď jen slýchal a myslel si své. Mirror World. Virtuální fantasy svět obydlený hráči všech možných ras nabízí dobrodružství a spoustu příležitostí k snadnému výdělku. Oleg neváhá a ponoří se do hry. Zdá se, že má vyhráno. Jenže tak jednoduché to nebude. Shodou okolností si totiž vybere „mrtvou“ rasu, výtvor zhrzeného vývojáře Pierrota, který před svým odchodem stihl do hry vložit několik tajemných misí. Oleg plánuje, že si odpracuje své a nechá hru hrou, ale Mirror World je mnohem návykovější, než si dokázal představit. S objevováním dalších Pierrotových „pastí“ se noří čím dál hlouběji a neuvědomuje si, jak plyne čas ve skutečném světě. Podaří se mu sehnat peníze na dceřinu operaci? Nebo je teď důležitější zjistit, co se stalo s tajemnou rasou ennanů?... celý text

Literatura světová Fantasy
Vydáno: audiokniha , Audioteka , Fantom Print

Проект «Работяга» (Projekt «Rabotjaga»), 2014

Interpreti: Petr Neskusil

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Projekt Každodenní rutina. Přihlašte se a napište ho.

Alfimaster
09.10.2024 2 z 5

Komentár píšem po dočítaní série. Takže evidentne nie je to také strašné, aby sa to nedalo dočítať.
Ale nie je to ani extra dobrá séria. LitRPG prvky sú potlačené na minimum, občas prejdú mnohé desiatky strán bez akéhokoľvek herného textu v kurzíve.
Dej? Klasika. Hlavná postava dostáva jedinečnú postavu ktorá má vlastnosti vďaka ktorým postupuje zhruba tisícnásobnou rýchlosťou voči bežným hráčom, "náhodou" vždy všetko nájde v čas, ak nájde jeden predmet tak "zhodou okolností" ho neskôr nevyhnutne potrebuje.
Mne hlavne vadila tá naivita deja, kde autor pôsobí ako nie moc vypísaný spisovateľ čo kašle na vnútornú logiku deja a vnútornú logiku hry.
Najviac WTF momenty:
- kto by hral hru, kde ak ju hráte si aktívne devastujete zdravie. Ale akože fakt brutálne... "po týždni potrebujem silnejšie okuliare", "zotavujem sa mesiac v nemocnici", "po odpojení som bol tri dni v bezvedomí" a podobne
- kto by hral hru, kde postavu na 50 úrovni môže bez postihov zabiť postava na 300 úrovni a zobrať jej všetky veci - to znie hodne toxicky. A navyše kniha z toho nič nevyberá.
- vzťah otec - dcéra je popísaný ako od robota, čo dostal prvý deň príkaz popísať ako by mali fungovať ľudské interakcie

Roscata
26.09.2024 5 z 5

Nepřekvapivě mě i tohle bavilo. Je to trochu odklon od klasické litRPG, hlavně proto že Oleg nejen že nejde cestou nebojácného hrdiny, ale zároveň toho o hraní zase tak moc neví. A hlavně mu jde především o záchranu jeho dcery. Jenže když si "náhodou" vybere mrtvou rasu a začíná objevovat Mirror World, můžou se dosud jasné věci změnit. Naštěstí se Oleg nenechá zvyklat sladkými nabídkami a jde si za svým svou vlastní cestou. Díky tomu tak získá to co chce a možná i něco na víc. Nebo ne?

Desejv
07.09.2024 2 z 5

(SPOILER) Jsem velkým milovníkem LitRPG, ale tato kniha mě prostě nechytla.
Nelíbil se mi nápad mít hru pouze pro bohaté, jejichž zaměstnanci jsou chudí lidé.
DNF

Kniha Projekt Každodenní rutina v seznamech