Půlnoční koruna přehled

Půlnoční koruna
https://www.databazeknih.cz/img/books/54_/540073/bmid_pulnocni-koruna.jpg 4 3598 3598

Celaena se stala královou bojovnicí a má za úkol pro něj dělat tu nejšpinavější práci. Ovšem sama dobře ví, že král je mimořádně krutý a jeho chování ovládá tajemné zlo. Proto se snaží odhalit jeho tajemství, ale přitom mu nezavdat příčinu, aby ji podezíral. Rozehrává tak smrtelně nebezpečnou hru, v níž jde nejen o její život, ale i o život všech jejích přátel. A jedné noci se stane to, čeho se nejvíce obávala a co její živit rozmetá na kousky.... celý text

Literatura světová Fantasy Dívčí romány
Vydáno: , CooBoo
Originální název:

Crown of Midnight, 2013


více info...

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Půlnoční koruna. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (523)

katee21
předevčírem 4 z 5

Druhý díl byl o poznání lepší než díl první.
Ta jedna hvězdička dolů je za první plus mínus třetinu, kdy se vlastně nic moc nedělo. Zároveň ale musím uznat, že Sarah je královnou fantasy a to co dokázala vytvořit už v druhém díle... Pořád to není ale tak skvělé a na takové úrovni jako jsem si zvykla v sérii Dvorů, ale doufám že se tam časem dostane.
V poslední tak třetiny knihy děj šlape neskutečným tempem a odpoví na dost otázek (i když si myslím, že nám to všem bylo tak trochu jasné už dřív).


SPOILER!!!!
Chaola miluju a doufám, že se situace utřepe a všechno bude "jak má". Zároveň mi reakce Celaeny přišla trochu přehnaná, ale chápu proč to tak je.
Dějová linka okolo Doriana začíná taky nabírat na síle a jsem celkem zvědavá kam to povede. Na druhou stranu ale musím říct, že si k němu nejsem moc schopná najít vztah.

Didi15
16.09.2024 5 z 5

Tohle vypadá opravdu na další skvělou sérii, bomba :)


LadyD
03.09.2024 3 z 5

No teda musím říct, že Sarah opravdu ví, jak čtenáře navnadit na další díly jejich knih. Ukončit knihu slovy "Chaol padl na kolena." je poněkud kruté. Ale v tom dobrém slova smyslu. :D
Druhý díl je o poznání lepší než ten první. Nejen autorčino psaní a vývoj celého příběhu, ale vývoj jednotlivých postav, se hodně zlepšil. I když jsem pořád měla chvílemi chuť hlavní hrdince nafackovat. Ano, našlo by se tam pár otřepaných klišé a dost tzv. záhad, které tolik bily do očí, a přitom je nikdo neviděl, až mi to chvílemi vadilo. Ale celkový dojem z knížky mám dobrý. Hodně mě baví princ Dorian a po nových odhalených skutečnostech jsem o to víc zvědavá na jeho dějovou linku. A vůbec, místo toho abych se pustila do dalšího dílu, tak se tady rozepisuju. :D
Takže bych to ukončila slovy "Kniha je skvělá, určitě si ji přečtěte." Dávám tomuto dílu tři a půl hvězdičky, musím si nechat nějakou rezervu, jelikož mám ještě spoustu dílů před sebou.

všechny komentáře

Související novinky (2)

Gothikana, Divoká Aljaška a další knižní novinky (34. týden)

18.08.2024


50 nejčtenějších knih minulého roku (2016)

17.01.2017


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Půlnoční koruna v seznamech

v Právě čtených78x
v Přečtených5 263x
ve Čtenářské výzvě439x
v Doporučených522x
v Knihotéce1 247x
v Chystám se číst576x
v Chci si koupit245x
v dalších seznamech31x