Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín přehled
Steven R. Gundry
![Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín](https://www.databazeknih.cz/img/books/43_/432952/bmid_skryte-nebezpecenstvo-zdravych-potr-9rd-432952.jpg?v=1580920892)
Trápia vás zdravotné ťažkosti alebo obezita aj keď jete veľa zeleniny, celozrnného pečiva a iných odporúčaných potravín? Chcete sa zbaviť chorôb, s ktorými si západná medicína nevie rady? Pomoc nájdete v tejto knihe! Prelomový bestseller mení názory odborníkov a širokej verejnosti na to, aké potraviny sú naozaj zdravé. Odhaľuje bielkovinu lektín, ktorá sa nachádza v mnohých rastlinách a ďalších potravinách, ktoré bežne konzumujeme. Autor, vyštudovaný lekár, zrozumiteľne vysvetľuje ako lektíny prispievajú k zhoršovaniu zdravotného stavu a prečo stojí najmä priemyselné spracovanie poľnohospodárskych produktov za tým, že sa mnohé potraviny stali skôr škodlivými než prospešnými. Táto kniha ponúka skutočnú zmenu zmýšľania o potravinách. Nech už ste zástancovia paleo, bezlepkovej, nízko sacharidovej alebo rastlinnej diéty, podložené názory a praktické rady lekára Gundryho vám pomôžu zvrátiť rozvoj autoimunitných aj neurodegeneratívnych ochorení.... celý text
Literatura světová Literatura naučná Zdraví
Vydáno: 2020 , GradaOriginální název:
The Plant Paradox – The Hidden Dangers in „Healthy“ Foods That Cause Disease and Weight Gain, 2017
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín. Přihlašte se a napište ho.
![heavy66 heavy66](https://www.databazeknih.cz/img/users/49_/49178/m_heavy66-yGx.jpg?v=1685300678)
![3 z 5 3 z 5](img/content/ratings/3.png)
Plant Paradox, to je, milí žáci, metoda, jak přestat jíst zdravé potraviny. Netvařte se tak, slyšíte dobře, fastfood a bůček, to je stará vesta. Odteď již žádné celozrnné pečivo, luštěniny, sóju nebo kukuřici! Rostliny nás chtějí zabít a my se musíme bránit! Hlava mi jde kolem z názvů desítek chemikálií, které mi denně pomáhají živit mou stokilovou schránku. Tak snad pan profesor ví, co mluví!
![roso.mak roso.mak](https://www.databazeknih.cz/img/users/10_/106381/m_roso-mak.jpg?v=1720883421)
Tady si zase někdo dělá reklamu na svou zázračnou dietu, co "vůbec" není dieta. Nezapomene na každé druhé stránce přidat příběh jak vyléčil někoho z rakoviny, roztroušené sklerózy a crohnovy choroby. Člověk jen čeká, kdy přijde s léčbou únosu mimozemšťanů a přejetí parníkem.
Za to zapomíná na trochu zdravého rozumu. Ohání se honbou za lektiny, které jsou ve slupkách obilovin a protože jsou v jádrech jablek (která nikdo nejí), tak pro jistotu zakáže jist taky celá jablka. A taky všechno ovoce, co má semena. A zeleninu, co má semena. A je jedno, že jsme si to utrhly u babicky zralé na zahradě. A taky spoustu dalších věcí.
Za to avokádo je pro něj spásná potravina. Natolik, že vás bude nutit jist víc jak jedno denně. Mimochodem, víte že avokádo má z potravin největší ekologickou zátěž na planetě? Já jo. Autor nikoliv.
A když se podíváte na jeho tabulky potravin, dostanete bizardniho křížence dostupnych diet, ve které se nějak zapomnely zařadit brambory. Ty nějak prestaly existovat.
A když se podíváte na jeho jídelníček, to by člověk sotva nezhubnul, když dostanete stravu ekvivalentu jídelníčku zebry v období sucha.
Kniha Skryté nebezpečenstvo zdravých potravín v seznamech
v Mé knihovně | 16x |
Grunde se nás snaží šokovat zákazem pojídání zdravých potravin co jiní doktoři zase velmi doporučují. Lepší je takové knihy nečíst a je klid. Nebýt kámoše, který mě do této zdravé literatury uvrtal, nikdy bych ji nečetl a věnoval se beletrii. Každá kniha vyvrací to co předešlá, žádná se neshoduje. Tisíc odborníků, tisíc různých názorů, hlavně že všichni mají pravdu. Jezte zdravě a umřete taky. Od malička jím lektiny, lepek, a dle této knihy jím samé nezdravé věci co zase čeští odborníci přímo doporučují, kniha naruby. Určená pro obtloustlé americké pojídače hamburgerů, kteří chtějí vyzkoušet tuto pro mne nesmyslnou a zbytečnou dietu. Jím všechno, dle této knihy samé nezdravé věci, které zase jiní velmi doporučují a doktora neznám.