Souostroví Gulag přehled

Souostroví Gulag
https://www.databazeknih.cz/img/books/33_/337470/bmid_souostrovi-gulag-cU8-337470.jpg 5 289 289

Souostroví Gulag série

0. díl >

Největším památníkem hrůz a represí Sovětského svazu, kde každý občan mohl být prakticky z libovolných důvodů buďto zastřelen nebo poslán k práci na Sibiř do nehostinných podmínek. Nechť je vyslyšen alespoň malý zlomek ze všech těch výkřiků a vzlyků. Souostroví Gulag je totiž složeno nejen ze zkušeností samotného Solženicyna, nýbrž i mnoha těch, které potkal stejný osud. Některé příběhy vynesl v paměti, jiné mu byly poslány v dopisech. Většina však upadla v zapomnění. Jedná se o třísvazkové, samizdatové, exilové vydání z Curychu, roku 1974.... celý text

Literatura světová Historie Historické romány
Vydáno: , Konfrontace (Curych)

Архипелаг ГУЛАГ (Archipelag Gulag), 1973

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Souostroví Gulag. Přihlašte se a napište ho.

Hanys_
20.01.2025 3 z 5

Četl jsem to skoro půl roku po troškách, protože to fakt nešlo. Spousta informací, asi hlavně pro historiky, je to všechno strašné, co se v SSSR dělo, ale tahle knížka je pro čtenáře peklíčko. Jsou tam pasáže (popisování úspěšných/neúspěšných útěků), kdy to má drajv a dokáže to zaujmout, ale jinak je to napsané dost kostrbatě a jsem rád, že to mám za sebou. To ale asi není nejlepší vizitka pro knížku.

Lukyn96
28.11.2024 5 z 5

Vše podstatné už asi okomentovali uživatelé pode mnou. Souostroví Gulag je komplexní a pro čtenáře velmi poučné dílo o hrůzném režimu Sovětského svazu. Nezapomínejme na zločiny komunistických vlád!

Josi1
29.10.2024 5 z 5

Každý organ bez cviku odumiera.
Modliť môžeš sa slobodne, ale nech ťa počuje iba boh.

Knižní novinky (25. týden)

20.06.2021

Ocenění knihy (1)

2012 - Magnesia Litera (Litera za nakladatelský počin)

Kniha Souostroví Gulag v seznamech

v Mé knihovně194x