Ted Bundy, vrah po mém boku (2022) | Databáze knih

Ted Bundy, vrah po mém boku přehled

Ted Bundy, vrah po mém boku
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539676/bmid_ted-bundy-vrah-po-mem-boku.jpg 4 291 291

Jak poznáte, komu věřit? Komplexní portrét Teda Bundyho a jeho brutálního případu. Kniha spisovatelky Ann Rule zpracovává příběh sériového vraha Teda Bundyho, kauzu, která otřásla Amerikou. Stejně jako v době svého vzniku děsivě popírá naši představu, že bychom přece samozřejmě poznali, kdyby mezi námi žilo monstrum, pracovalo vedle nás a tvářilo se, že je jedním z nás. S mrazením stupňujícím se s každou další stránkou sledujeme, jak si autorka začala postupně uvědomovat, že její citlivý spolupracovník z krizové linky Ted Bundy je ve skutečnosti jedním z nejděsivějších sériových vrahů Ameriky. Bundy se doznal k zabití nejméně šestatřiceti mladých žen po celých Spojených státech a za tři z těchto vražd byl nakonec odsouzen k smrti na elektrickém křesle. Autorka čerpala i ze své korespondence s Bundym, jež trvala až do doby krátce před jeho popravou. Podařilo se jí udržet v rovnováze svůj hluboce osobní pohled na věc a svou roli kriminální reportérky při honu na brutálního sériového vraha – geniálního a charismatického Bundyho, o němž si myslela, že ho zná. Touto nezapomenutelnou kronikou Bundyho života, jeho případu a jejich vzájemného vztahu, Ann Rule změnila směřování literárního žánru true crime.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi Biografie a memoáry
Vydáno: ekniha , Jota

The Stranger Beside Me, 1980

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ted Bundy, vrah po mém boku. Přihlašte se a napište ho.

Lukáš987
24.02.2025 4.5 z 5

To co se zdá být knihou ve stylu vymyšleného krimi/thrilleru je pravdivým příběhem blízké osoby vřelého, chápajícího a tehdy pracovníka krizové linky Theodora Roberta Bundyho. Autorka při zpětném pohledu žasne nad svojí naivitou, nad mužem o němž si myslela, že ho zná. Kniha je psána na základě vzpomínek, vyšetřování, komunikaci a soudního procesu.
Síla jeho přesvědčovacích schopností a inteligence z něj dělali děsivého strašáka a mnoha lidem ze života peklo.
Vězeňský Houdini. I tak by se dal nazvat. Takových možností, takových pochybení, že až jsem si říkal, že je to jak z filmu. To se mu nelíbí, na to má právo, těsný pouta, kamarádíčkování, špatně osvětlená cela, to vše mu hrálo do karet. Údajných 36 žen neuniklo jeho běsnění a pokud by se objasnilo vše, nezůstalo by to "jen" u tohoto čísla... Mnoho dalšíchy žen může mluvit o štěstí, že ho jen potkaly, nebo mu utekly.
Egoistický, ponížený, nepochopený, vynalézavý, chytrý, sebevědomý, manipulátor
Ann Rule odvedla na této knize skvělou práci. Oranžová edice od Joty bude určitě pro každého, který se o toto téma zajímá. 568 stran doplněných o 16 stran obrazových příloh

eM.017
23.01.2025

NEDOČTENO - i já se řadím, mezi ty, co touhle knihou mají "problém".
O Bundym jsem viděla film, i dokument na Netflixu ( mimochodem skvělej ). Tady jsem měla problém se začíst .. vždycky jako po kousku.. přesto jsem ji po půl roce odložila... ale ještě šanci dostane ;) ( nemívám nedočtené knihy )

Anastazie0810
03.01.2025 4 z 5

Tato kniha vypráví příběh obyčejného Teda z pohledu jeho kamarádky. Ted však skrývá obrovské tajemství, tak trochu je to sériový vrah. Musím říct že tuto tématiku beru jako tzv "koníček" a o to zajímavější bylo pro mě číst o Tedovi Bundym.
Tato True Crime série je super pro všechny fanoušky kriminologie. Děsivější od normálních krimi příběhů je fakt že to vše bylo skutečné.

50 nejčtenějších knih letošních prázdnin (2022)

04.09.2022

Děvčata z Firefly Lane, Chvění kouře a zlata a další knižní novinky (24. týden)

12.06.2022

Kniha Ted Bundy, vrah po mém boku v seznamech