Tisíc a jedna noc přehled
neznámý - neuveden
Soubor devíti orientálních pohádek. Středověká arabská anonymní sbírka lidových pohádek, bajek, anekdot a dalších příběhů, která vznikala zhruba od 7. do 16. století a která podává věrný obraz společenských poměrů, mravů a zvyklostí tehdejšího arabského světa.
Pro děti a mládež Pohádky a bajky
Vydáno: 1928 , ZoraOriginální název:
(persky هزار و یک شب Hazār-o Yak Šab, arabsky كتاب ألف ليلة وليلة Kitāb Alf Layla wa-Layla)
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Tisíc a jedna noc. Přihlašte se a napište ho.
Tuhle nádhernou a pro mně velice vzácnou knihu mám od dětství. Vždycky jsem milovala magický a tajemný svět dávného starého Orientu a jejich pohádky byly a jsou stále kouzelné a neuvěřitelně fascinující. Je to jiná kultura, tudíž v nich není náš typický český Honza, ale kouzlo starého Orientu je ojedinělé a má stále co nabídnout. Krása.
Krásné pohádky a že je tam hodně náboženství mi vůbec nevadí, protože to tam prostě patří a čtenář s tím musí u této literatury počítat.
Kniha Tisíc a jedna noc v seznamech
Část díla
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |
Jedná se o soubor povídek, kterým většinou chybí pointa. Závěr je v podstatě vždy stejný, ať se stane cokoliv je to vůle boží.