Vesnice přehled

Vesnice
https://www.databazeknih.cz/img/books/53_/539361/bmid_vesnice.jpg 4 1194 1194

V polích nedaleko obce Lipová jsou objeveny lidské ostatky. S největší pravděpodobností patří jednomu z pohřešovaných dětí, které zde během uplynulých let beze stopy zmizely. Nejenže vše nasvědčuje tomu, že chlapec byl dlouhé roky vězněn někde bez přístupu na denní světlo, dokonce se zdá, že navzdory rozsáhlému pátrání a nejrůznějším hypotézám policistů vesnici nikdy neopustil. Kriminální komisařka Laura Linhartová a její kolega Adam Beneš znovu otevírají dávno odložený případ a pouštějí se do dalšího napínavého vyšetřování. Je možné, že se pachatel ukrývá mezi zdejšími obyvateli? A existuje naděje, že jsou zbylé dvě děti ještě naživu? Tři zmizelí chlapci a tajemství, které po letech vyplouvá na povrch. Další případ komisařky Linhartové. Ohlasy čtenářů na knihy Kristýny Trpkové: „Hlavní hrdinka Laura mi neskutečně sedla. Její uvažování a pracovní nasazení mě bavilo a já se od knihy nedokázala odtrhnout. Četla jsem až do pozdních hodin, abych odhalila, kdo je vrah.“ „Skvěle vykreslená práce policie, sympatická vyšetřovatelka, napětí, falešné stopy. Prostě všechno, co od detektivky očekáváte.“ „Prvotina Stvůra se autorce povedla. Myslím, že se vyrovná i světové literatuře.“ Kristýna Trpková (* 1996) žije s rodinou v Holicích. Pracovala jako disponentka zákaznického servisu, nyní se věnuje péči o tři malé děti. Od sedmi let hraje na klavír, kromě toho ve volném čase ráda zpívá, jezdí na kolečkových bruslích nebo peče. Psaní detektivních románů se začala věnovat před narozením třetího dítěte. Zuzana Kajnarová (* 1982) už během studia na ostravském gymnáziu navštěvovala herecké studio a spolupracovala s činohrou Národního divadla moravskoslezského. Absolvovala DAMU – ve třetím ročníku začala hostovat v Divadle ABC a do Městských divadel pražských později nastoupila i do stálého angažmá. Do povědomí filmových diváků se zapsala rolí služebné Dorotky v pohádce Anděl Páně (2005). Drsnější polohu si vyzkoušela v krimisérii Specialisté. Pravidelně se objevuje v dalších televizních seriálech, např. Redakce, Místo v životě, Comeback, Proč bychom se netopili, Přešlapy, Vyprávěj či Labyrint. AUDIOKNIHA: Kristýna Trpková: Vesnice | Čte Zuzana Kajnarová | Režie Jitka Škápíková | Zvuk, střih a mastering Karolína Škápíková | Hudba Bohumil Kalina | Natočeno ve studiu S Pro Alfa CZ | Grafiku podle knižní předlohy adaptovala Yvone Baalbaki | Produkce S Pro Alfa CZ | Supervize Alena Brožová | Vydala Euromedia Group, a. s. – Témbr, v červnu 2023 Nahrávka vznikla podle knihy Vesnice © Kristýna Trpková, 2022 | Vydala Euromedia Group a. s. – v edici Kalibr v roce 2022... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Vesnice. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (322)

whiolet
včera 4 z 5

Kniha se četla opravdu dobře.
Děj byl zajímavý,napínavý, a ackoliv se jednalo o děti nemohla jsem se odtrhnout od čtení, problém jsem měla snad jen s hlavní hrdinkou, která mi moc nesedla a pasáže z jejího života (a že jich bylo) mě zase tolik nezajímaly.
Jinak tedy příběh hodnotím kladně a těším se na další knihu.

sezonni.ctenar
předevčírem 2 z 5

Protože poslední dobou ujíždím na detektivkách od českých autorů, vyloženě jsem se těšila na knížku od pro mě zatím neznámé autorky se skvělými recenzemi. Byla jsem ale dosti zklamaná. Celý děj a příběh byl na můj vkus velmi natahován, pro mě přemíra pasáží o osobních životech vyšetřovatelů (tohle u detektivek fakt nemám ráda), řekla bych až na úkor hlavního děje a místy jsem se opravdu nudila. Ale zápletka se mi zdála dobrá, zajímalo mě vyústění, tak jsem vydržela až na závěr, kde teda přišlo další zklamání v podobě otevřeného nedořešeného konce, což obecně u knížek nemám ráda, natož u detektivky, kde mě to teda vyloženě naštvalo.


Peggy2711
23.09.2024 5 z 5

Velmi dobře napsaná detektivka. Je tak sugestivní, že jsem měla pocit, že pátrám s hlavními vyšetřovateli Laurou a Adamem. Nutilo mě to přemýšlet, co se mohlo stát, jak to mohlo být, kdo by mohl něco ještě vědět. Neskutečně dobře se to četlo a bavilo mě to natolik, že jsem se hned vrhla na další díl. Protože tento končí, když se dějí zásadní věci v Lauřině osobním životě a já prostě potřebuju vědět, co bude dál. Ta osobní linka je tam taky skvělá.

všechny komentáře

Související novinky (5)

100 nejčtenějších knih roku 2023

27.12.2023


Velký dům, tři mrtvoly a jeden nezvaný host...

19.02.2023


100 nejčtenějších knih roku 2022

27.12.2022

Více souvisejících novinek je uloženo v archivu.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Vesnice v seznamech

v Právě čtených22x
v Přečtených1 560x
ve Čtenářské výzvě344x
v Doporučených61x
v Knihotéce363x
v Chystám se číst583x
v Chci si koupit140x
v dalších seznamech9x