V pekle jsme všichni Hébert přehled

V pekle jsme všichni Hébert
https://www.databazeknih.cz/img/books/51_/510356/bmid_v-pekle-jsme-vsichni-hebert-63dbd8f15bdbb.jpg 5 98 98

Pro dítě chce přece každý to nejlepší. A tak když už se matka o své ratolesti starat nedokáže, bude pro ně tím správným řešením ústavní péče, bez ohledu na to, že otec stále žije. Vše je posvěceno vírou, takže je to v pořádku. Nebo by mělo být… Jak to vypadalo v kanadských křesťanských sirotčincích v ne až tak vzdálené minulosti? Ne, nejedná se o lehké čtení. Někdo jim uloupil dětství a vlastně i zbytek života.... celý text

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize V pekle jsme všichni Hébert. Přihlašte se a napište ho.

sedw
17.11.2024 5 z 5

Tak toto byla síla a za mě jedna z nejemotivnějších věcí, které jsem za dlouhou dobu četl. Bylo by to mrazivé i kdyby šlo o smyšlenku, ale když si člověk uvědomí, že jde o příběh založený na skutečnosti, mrazí ho o to víc. Toto by měla být povinná četba.

vihar
04.09.2024 5 z 5

Kniha "V pekle jsme všichni Hébert" na mě udělala opravdu hluboký a nezapomenutelný dojem. Je to jeden z těch příběhů, které se vám zaryjí pod kůži a zůstanou s vámi ještě dlouho po dočtení. Už jen fakt, že je příběh založen na skutečných událostech, činí tuto knihu nesmírně odstrašující a mrazivou.
Autorce se podařilo bravurně zachytit temnotu a hrůzu, která se skrývá za křesťanskou brutalitou a zlem. Každá stránka je naplněná napětím a syrovostí, která vás nutí pokračovat ve čtení, i když se vám občas sevře žaludek z toho, co postava prožívá.
Nejvíce na knize mě zasáhlo vědomí, že to, co čtu, se skutečně stalo. Tato skutečnost dodává příběhu další rozměr hrůzy a zároveň vás nutí zamyslet se nad tím, jak daleko může zajít lidská krutost. Je to silné, náročné čtení, které rozhodně není pro slabé povahy, ale pokud jste připraveni čelit pravdě o křesťanských sirotčincích v Kanadě, tato kniha by ve vaší knihovně rozhodně neměla chybět.

Hesonit
29.08.2024 4 z 5

Děkuju autorce, že se tématu zhostila a pojala ho jako novelu. Jako tří set stránkový román bych to číst nechtěla a nemohla - pro zlo popisovaného. Nejhorší na tom je, že nejde o fikci, temný středověk nebo jiné kulturní prostředí, ale beletrizovanou skutečnost, popisující kanadskou společnost poloviny 20. století, vyrůstající na křesťanských hodnotách, kde by jednoho ani nenapadlo, že se tohle může dít.
Vzpomněla jsem si při čtení na Magdaleniny prádelny..., dozorce v koncentracích, experimenty, kdy se mění psychika lidí, kteří dostanou moc nad druhými...

Tichý pláč, Papírový palác a další knižní novinky (9. týden)

26.02.2023

. . . tohle místo Bůh už dávno opustil, pokud tam vůbec někdy byl. Jen ho tam všichni měli plnou hubu.

Víra v Boha a tvrdá práce ti pomohou na tvé cestě životem.

Tady mi na bebíčka nikdo foukat nebude.

Kniha V pekle jsme všichni Hébert v seznamech