Velké naděje přehled

Velké naděje
https://www.databazeknih.cz/img/books/49_/493871/bmid_velke-nadeje-wOY-493871.png 4 79 79

Zvěrolékařka série

Po útěku z Německa na Nový Zéland se Nellie a Maria se svými rodinami konečně dostávají do bezpečí. Obě zvěrolékařky si na hřebčinci Gerstorfových otevřou ordinaci. Počáteční štěstí však netrvá dlouho. Důsledky světové hospodářské krize dolehnou až sem a dvě rodiny se už nemohou uživit provozem ordinace. Situace obě přítelkyně donutí vydat se rozdílnými cestami. A pak do jejich osudů zasáhne druhá světová válka...... celý text

Literatura světová Romány
Vydáno: , Ikar (ČR)

Voller Hoffnung, 2021

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Velké naděje. Přihlašte se a napište ho.

lenka5798
18.09.2024 4 z 5

(SPOILER) Ze začátku se mi kniha četla moc hezky, byla zajímavá. Cesta na Nový Zéland, začátek nových životu, nové přírůstky do rodin, nové tváře celého příběhu. Krása. Pak začalo období druhé světové války a to uznávám, že jsem trošku přeskakovala. Nakonec ale musím říct, že to byla hezká knižka. Za co dávám hvězdičku dolů, je za zapeklité vztahy v celé knize... Trošku to chvílemi připomínalo americký seriál, kde miluje každý každého. Alex miluje April, ona chce Cedrica, ten umře... Alex jde do války, kde pozná Grit, zapomene na April, zamiluje se, ale jsou odděleni. Objevuje se manipulator Leonidas, který chce Grit, i přesto že ona jeho ne, ale jde si tvrdě za svým... Na Grit to vše zanechá následky, odmítne dceru, vlastně i Alexe a ten si najednou uvědomí, že stejně celou domu miloval April, která najednou taky nechce nikoho jiného... Noo prostě telenovela hadr a to ani nemluvím o trojúhelníku Philips, Nellie a Walter. Mimochodem Walter mě v této knize, vlastně i když nad tím přemýšlím i v té minulé, pěkně štval. Podle mě je ten chlap idiot. Nu, ale na každý pád, čtiva a hezká knižka to je. Možná bych ještě upozornila na to, že název Zvěrolékařka, je možná zavádějící. Jako jde tam o to že ženy léčí zvířata, zakládají praxe, nicméně bych možná víc do podrobná ocenila, popisy jednotlivých zákroku a výkonu, ale to už je detail :-)

uzivatel6305
06.08.2024 2 z 5

Bohužel jsem nebyla schopná román přečíst, přestože jsem se opravdu snažila a dočetla až do stránky 399. Naprosto souhlasím s orinka3, tam je řečeno vše.

Kniha je přitom hezky napsaná, ale většina pasáží je nepředstavitelně rozvleklá a tím nezajímavá. Některé vztahy jsou nepochopitelné, přitažené za vlasy, stejně jako chování většiny postav.

Mrzí mě to, moc jsem se na druhý díl těšila, ale s prvním se to prostě vůbec nedá srovnávat.

danka13
21.07.2024 4 z 5

Asi jsem čekala trochu víc, ale čtivá kniha to je. Řekla bych, že první díly mě bavil víc.

Smrtící volání, Varšavský sirotek a další knižní novinky (14. týden)

02.04.2023

Kniha Velké naděje v seznamech