,,Chtíč. Nenávist. Tyhle dvě věci se těžko rozlišují.”

recenze

Divoká říše (2022) 5 z 5 / barcasknihou
Divoká říše

Romantická, akční fantasy z dystopické Budapeště, kterou rozdělila válka lidí a víl. Už jenom tahle věta mě nalákala na tuhle knihu. A bylo to boží!
Kde bych začala. Atmosféra Budapeště je dokonalá a myslím, že to knize přidává dost na originalitě. Je to hrozně moc čtivý a stránky se jenom otáčejí, nebyla tam snad ani jedna část, která by mě nebavila. Děj byl plný akce a napínavých momentů, ze kterých jsem měla až husí kůži. Většina knihy se odehrává ve vězení Halalház nebo-li Dům smrti. Vězni, kteří vešli dovnitř, se už nikdy nedostali ven. A tahle část mě bavila ze všeho nejvíc.

Hlavní hrdinka Brexley se ve vězení potýká se spoustou hrůzostrašných situací, které si ani za nic nedokázala předtím představit. Je to pro ní dost velká výzva, ale líbilo se mi jak byla silná a odhodlaná se ze všeho toho nezbláznit. Zápasy v aréně byly drsné, krvavé a skvěle popsané.

Moc jsem si oblíbila vedlejší postavy jako je třeba skřítek Opie, démonka Kek, druid Tad a nebo prostitutka Rosie. Co se týká Warwicka Farkase, ten byl hodně tajemný, takže se dá říct, že o něm prakticky nic moc nevím. Ale tyhle nezodpovězené otázky se snad vysvětlí v dalších dílech. Jedna z nich je i takové záhadné pouto mezi Brexley a Warwickem. Protože věc, která mě tam trochu štvala, byly momenty kdy Brexley myslela na sex ve velmi nevhodných situacích a mám za to, že v tom má prsty zrovna Warwick. Chemie mezi nimi je velká a jsem zvědavá jak to bude pokračovat dál. Protože konec byl naprosto nečekaný a nutně potřebuji další díl!

Divoká říše Divoká říše Stacey Marie Brown

Romantická i akční fantasy z dystopické Budapešti, kterou rozdělila válka lidí a víl. Poté, co bariéra mezi Zemí a Nezemí padla ve vílích válkách, balancuje Budapešť na okraji propasti. Nenávist mezi vílami a lidmi sílí a hroz... více

Komentáře (0)