Dopad - zajímavé překvapení
recenze
Dopad (2023) / AirelleKrásný čtvrtek milí čtenáři, tentokrát Vám přináším recenzi na knihu Dopad.
Létate rádi letadlem?
První díl série Případy Loy a Danijely mě chytil hned od první strany a čekla jsem, co se z toho vyvrbí.
Nejde o typickou detektivku ani o běžný případ, což mě překvapilo asi nejvíc. Žánrově bych Dopad zařadila spíš do románu s detektivní zápletkou.
Loa a Danijela jsou dva novináři se společnou minulostí a už na začátku je zřejmé, že se mezi nimi něco pokazilo.
Postupně se odkrývá nejen pozadí letecké tragédie a příběhy obětí, ale i trauma samotného Ley.
Líbilo se mi prolínání několika dějových linií, čtenáře to udržuje nejen v napětí, ale i v pozoru, aby mu něco důležitého neušlo.
Vyzdvihnout musím zápal pro vyšetřování především Danijely, která byla jako pitbull. Její postava byla napsaná velmi odvážně, není to žena, kterou si oblíbíte na první dobrou, spíš naopak.
Loa je vzhledem k traumatu rozhodně snesitelnější, i když jeho řešení věcí alkoholem mě vytáčelo.
Samotná novinářská práce mě velmi bavila, bylo velmi znát, že sám autor je novinář a ve svém oboru se zkrátka vyzná. Nechybí pátrání po nesrovnalostech, schopnost je vůbec vidět a hlavně nevzdávat to po prvním neúspěchu.
Za případem se neskrýval nelítostný zločinec, ale někdo, s kým člověk určitým způsobem dokázal soucítit. Jsem ráda, že nakonec vyřešili veškeré souvislosti a vše do sebe zapadlo jako puzzle.
Děkuji za poskytnutí knihy k recenzi @hostbrno
Na další díl už se těším teď! Snad se dočkáme i více informací ze života samotné Danijely.
Hodnocení: 4/5*
Žánr: detektivní román, krimi
Počet stran: 423
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2023
Dopad Victor Pavic Lundberg
Strhující detektivní román o touze najít naději v okamžiku tragédie Loa Bergman se po dlouhé pracovní neschopnosti vrací k práci novináře ve večerním deníku. Pomalu se zotavuje z traumatického zážitku a zároveň se snaží vyhýba... více