Sucho

recenze

Sucho (2017) 5 z 5 / Airelle
Sucho

Krásný den milí čtenáři, kterou zemi rádi vídáte v knihách?

Kniha mě upoutala svojí obálkou, taky tím, že je to první díl série Případy agenta Aarona Falka a navíc se odehrává v Austrálii.

Příběh začíná vraždou na malé farmě, kdy otec rodiny Luke zavraždí svoji manželku i malého syna a pak následně sebe, jedinou přeživší je roční dcera. Na pohřeb přijede právě Aaron, federální policista, který s Lukem vyrostl.

Na nátlak Lukových rodičů se pouští do vyšetřování a zjišťuje, že tu něco nehraje.

Kniha mě naprosto pohltila, musela jsem jí dočíst, musela jsem zjistit, kdo je za smrtí nejen Luka a jeho rodiny, ale i co Aaron skrývá.

Autorka skvělě vykreslila atmosféru města, které svírá sucho, lidi jsou čím dál více deprimovaní, chovají se za hranou.

Napětí společně s dějem gradovalo a ani já jsem nedokázala odhalit, kdo tahá za nitky. Emoce se ve mě praly a po přečtení jsem zůstala jako opařená.

Bylo to vážně geniální, dva příběhy v jednom, minulost, která tak zasahuje do přítomnosti, že nevíte, kterou časovou linku máte radši.

Aaron je skvěle napsaná postava, která není jen prvoplánově kladná, ale má i svá tajemství, která postupně odhaluje. Pere se se svým osudem, smiřuje se s nedůvěrou svého okolí, což ho charakterově posouvá.

Těším se i na další díly, i když je mi jasné, že už nemůžou tento překonat, i když kdo vlastně ví?

Moc děkuji @hostbrno za poskytnutí knihy k recenzi.

Hodnocení: 5/5*
Žánr: detektivní thriller
Počet stran: 384
Nakladatelství: Host
Rok vydání: 2017

Sucho Sucho Jane Harper

Odlehlý australský venkov odkrývá svá dávná tajemství. Australské městečko Kiewarra sužuje dlouhodobé sucho, které si vybírá daň nejen na přírodě a dobytku, ale i na psychice místních obyvatel. Na jedné z farem najdou mrtvou že... více

Komentáře (0)