Hlava plná lásky by Nikola

recenze

Hlava plná lásky (2023) 3 z 5 / obedova.pauza
Hlava plná lásky

"I can give you nice.
I can give you better than nice. I can give you everything."

Seznamte se s Bee Königswasser, další ženskou vědkyní a hlavní protagonistkou knihy od Ali Hazelwood. Bee je stejně jako její "předchůdkyně Olive a Elsie brilantní a však nedoceněnou ženou na poli vědy, které osud přihrál do cesty vysněnou pracovní nabídku a to přímo v NASA...vývoj nové helmy pro astronauty.

Haček je ovšem v tom, že Bee má být jen jedním ze dvou hlavních vedoucích pracujících na tomto projektu. A kdo že je tím druhým? Přeci její zapřísáhlý "nepřítel" už od dob studií Levi Ward.

Ten ji velice úspěšně ignoruje a spolupráce se tak zdá být zdánlivě nemožná. Zvládnou Bee a Levi najít společnou řeč a dokončit projekt ve stanoveném čase? A skutečně mladý inženýr naší vědkyní tak pohrdá?

A je to tu zase! Věděcká "ROMANŤÁRNA"...asi už jste pochopili, že tenhle žánr jsem si vcelku oblíbila a s radostí po něm sáhnu, kdykoli zatoužím "vypnout" hlavu. Tentokrát se přesouváme do prostředí NASA a ačkoliv mne ústřední dvojce nenadchla tak, jako autorčiny předchozí páry, kniha je pořád fajn oddechovka na nedělní odpoledne. Spoiler zone myslím netřeba, neb všichni víme, že vrahem byl zahradník a ti dva spolu nakonec skočí do postele.

Hlava plná lásky Hlava plná lásky Ali Hazelwood

Bee Königswasserová se v životě řídí jednoduchým pravidlem: Co by udělala Marie Curie? Kdyby jí NASA nabídla vedení neuroinženýrského projektu, Marie by jistě neváhala ani vteřinu. Matka moderní fyziky však nikdy nemusela spolupra... více

Komentáře (0)