Krásný den všem, přináším Vám recenzi na knihu Křehké srdce.
Čtete série radši za sebou nebo jednotlivé díly s časovou prodlevou?
Předem bych moc chtěla poděkovat Kačíí Horylová a KNIŽNÍ ZÁVISLÁCI za možnost si knihu přečíst v rámci spolupráce.
Na tuhle knihu jsem čekala od dočtení prvního dílu! Bože ten skončil tak, že jsem proklínala všechny, od Mony Kasten až po nakladatelství, že nemohu hned otevřít druhý díl. Naštěstí to uteklo jako voda a druhý díl vyšel.
Děj pokračuje s mírným časovým odstupem od konce prvního dílu, konkrétně propuštěním Adama z protialkoholní léčebny, sotva vystrčí nos, už jsou mu v patách paparazzi. Sám se musí vyrovnat se spoustou věcí, takže mě ani nepřekvapilo, že se Rosie neozval. Rosie je z toho samozřejmě smutná, ale má spoustu práce s udržením svého pořadu po zradě svojí nejlepší kamarádky. Naštěstí se nevzdala svého snu, a najala si zaměstnance, který je její pravá ruka a se vším jí pomáhá.
Netrvá dlouho a cesty Adama a Rosie se opět zkříží, jaký to bude mít pro oba dopad, si přečtěte už sami.
Máte se ale rozhodně na co těšit. Celý příběh se nese ve velmi emočním duchu, opravdu je to jako na horské dráze a jedno oko nezůstane suché, to mi můžete věřit.
Trochu mě mrzí, že se tu krom vztahové citové bouře, nic zásadního nestalo. Čekala jsem například, že Kayla dojde nějakému trestu za svou zradu...
Chyběl mi nějaký posun u Rosie, bylo mi jí líto, ale ve finále jsem nepochopila, proč se zachovala zrovna takhle. Adam se naopak posunul hodně, asi to je vlivem terapií, protože na spoustu věcí reaguje úplně jinak než v prvním díle a chová se mnohem přirozeněji.
Opět musím vyzdvihnout jejich konverzaci prostřednictvím zpráv, to jsem si užila na 150% a klidně by jich tam mohlo být i třikrát tolik. A ten koncert? Ten bych si ani já odpůrce davů nenechala ujít.
Knihu i celou sérii Vám musím jen a jen doporučit! A jestli jste ještě od autorky nic nečetli, tak to běžte honem napravit a hlavně to nikde neříkejte nahlas...
Hodnocení: 5/5*
Křehké srdce Mona Kasten
Jsou to už tři měsíce, co se Adam neozval. Rosie stále nemůže dostat z hlavy jeho slova z dopisu na rozloučenou. Srdce ji bolí stejně jako první den, postrádá společné rozhovory i každodenní legrační zprávy a fotky, které si s Ada... více