Pan Spencer

Máte rádi knihy od T. L. Swan? Já se s touto autorkou letos setkala poprvé a rychle se dostala mezi mé oblíbenkyně. Sice její knihy nejsou na plný počet hvězdiček, ale vždy se u nich pobavím a odpočinu.

Pan Spencer je druhým dílem volné série od T. L. Swan a musím říct, že po tom, co jsem v létě četla Pana Masterse, jsem se na pokračování docela těšila. Ale i když jsem si příběh užila, musím přiznat, že měl pár momentů, které mě donutily zvednout obočí.

Charlotte a Spencer tvoří dvojici, mezi kterou to od první chvíle jiskří. Charlotte je sympatická hrdinka, která si stojí za svým, a Spencer je charismatický gentleman s chybami, které ho dělají uvěřitelnějším. Jejich dynamické dialogy plné vtipu a sarkasmu mě bavily, i když příběh byl místy předvídatelný.

Na druhou stranu, tahle kniha je spíše erotická než romantická – což chápu, ale bylo toho na mě už místy moc. Některé scény byly tak časté a detailní, že jsem je začala přeskakovat, protože mě už unavovaly. Navíc v českém překladu působí tyto pasáže spíš cringe než sexy, takže vás spíš vyvedou z tempa nebo donutí zasmát se trochu nechtěně. A to je škoda, protože bez nich by příběh fungoval lépe a měl větší šmrnc.

Co ale musím ocenit, je hloubka, kterou autorka postavám dala. Spencer není jen dokonalý muž bez kazů – jeho minulost a chyby z něj dělají uvěřitelnější postavu. A Charlotte je sympatická žena, která si umí stát za svým, což mě na ní bavilo. Bavily mě i vtipné momenty a lehká sarkastická nálada, která knihu provází. Na druhou stranu bych příběhu občas prospělo zkrácení některých pasáží, protože se místy zbytečně táhne.

Pan Spencer rozhodně nenudí – pokud hledáte oddechovou knihu plnou vášně, humoru a emocí, tak ji můžu doporučit. Ale pokud, stejně jako já, nemáte rádi, když je erotiky víc než příběhu, připravte se na to, že některé scény budete možná přeskakovat. Přesto mě kniha bavila, a pokud se vám líbil Pan Masters, myslím, že vás i Spencer nezklame – jen možná neohromí úplně stejně.

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci #spoluprace děkuji @grada_cz a @nakladatelstvimetafora

Pan Spencer Pan Spencer T. L. Swan

Byl nádherný, starší a měl tu nejhorší pověst v celé Anglii. Z toho, jak se na mě díval, mi běhal mráz po zádech. Poprvé jsme se potkali na svatbě, kde za mnou vyšel ven a políbil mě. Podruhé skončilo naše setkání obrovskou h... více

Komentáře (0)