Vánoce ve skotské vesničce

Tahle kniha mě zaujala hned na první pohled – kdo by odolal kouzlu Vánoc ve skotské vesničce? Navíc, když se jedná o autorku, která je nejlepší kamarádkou Julie Caplin, jedné z mých oblíbených autorek! Bohužel, moje letošní nálada á la Grinch možná způsobila, že mě příběh nechal trochu chladnou.

Kniha má všechno, co by člověk od vánoční romantiky čekal – sněhem zapadané vesničky, hřejivou atmosféru a hrdiny, kteří hledají nový začátek. Styl psaní Donny Ashcroft je čtivý a přátelský, ale příběh mi tentokrát nepřinesl to „něco navíc“, co by mě vtáhlo úplně naplno. Hrdinové byli milí, ale nemůžu říct, že by ve mně zanechali silný dojem, a zápletka působila spíš předvídatelně.

Pokud máte rádi nenáročné a hřejivé vánoční čtení, tahle kniha vás pravděpodobně potěší. Pro mě ale byla jen příjemnou zastávkou na cestě za knihou, která mě snad osloví víc. Možná dám autorce druhou šanci a sáhnu po její další knize, až se moje nálada z Grinche přehoupne na vánoční skřítka.

Za poskytnutí knihy k recenzi v rámci spolupráce moc děkuji nakladatelství Grada a Cosmopolis

Vánoce ve skotské vesničce Vánoce ve skotské vesničce Donna Ashcroft

Na Skotské vysočině existuje rezort, kde se dají slavit Vánoce po celý rok. Výzdobu má na starosti lektorka výtvarných kurzů Holliday, která tam i bydlí a Vánoce jednoduše miluje. Jenže majitel se rozhodne chátrající areál prodat.... více

Komentáře (0)