Noční přísaha

recenze

Noční přísaha (2024) 5 z 5 / Airelle
Noční přísaha

Závěrečný díl Půlnočních kronik mě doslova nadchnul, za mě to byl nejlepší díl celé série.

A to nejen proto, že se v knize stále něco dělo. Hlavní postavy mě bavily, na dějovou linku okolo Julese jsem se těšila od prvního dílu, přeci jen je to upír. Harper mě bavila o malinko méně, zvlášť její zaslepující nenávist vůči Kaneovi mi lezla vyloženě na nervy.

Líbilo se mi prolínání minulosti s budoucností, kdy se o postavách nejvíc dozvíme právě z flashbacků. Harper by občas zasloužila protřebat kebulkou, její odmítavý postoj jí totiž stojí ve štěstí, a ona si to ani neuvědomuje.

Jsem ráda, že se zde i nadále objevují postavy z předchozích dílů, které jsem si snad všechny oblíbila.

Scéna s odnešením lahviček do světa duchů mi tedy přišla přitažená za vlasy. Vůbec mě nepřekvapilo, co se tam stalo. A s Isaacem jsem čekala rozhodně lepší zakončení, tohle bylo jaksi neuspokojivé.

Pokud ovšem čekáte epickou bitvu, určitě nebudete zklamaní, bylo to naprosto dokonalé. Laura nás nešetřila a já prolila potoky slz.

Pozitivně musím hodnotit rekapitulaci na začátku každého dílu a seznam postav na konci knihy. Uvítala bych to ve veškerých sériích, občas člověk totiž bojuje s pamětí, alespoň já určitě.

Kdyby mi někdo po přečtení prvního dílu řekl, že budu ze série natolik unešená, tak mu to věřit nebudu. Moje recenze na první díl hovoří za vše. Dala jsem sérii, ale ještě šanci a pak napjatě očekávala další a další díl.

Celou sérii Vám z celého srdce doporučuji! Je to prostě úžasné fantasy s romantickou linkou.

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji Knihy Dobrovský.

Hodnocení: 5/5*
Žánr: fantasy, romantasy
Počet stran: 416
Nakladatelství: @nasenakladatelstvi RED
Rok vydání: 2024


Noční přísaha Noční přísaha Bianca Iosivoni

Harper s Holdenem přišli o rodiče, když byli ještě dětmi – stalo se to při útoku čarodějů na shromáždění lovců v Petrohradě. Na rozdíl od svého bratra je Harper pořád ještě plná smutku a nenávisti a nechá se vést touhou po pomstě.... více


Komentáře (0)

Přidat komentář