Ozvěna krve – napínavý thriller

recenze

Ozvěna krve (2024) 5 z 5 / Kizuizi
Ozvěna krve

Za recenzní výtisk v rámci spolupráce děkuji nakladatelství Grada (Metafora)

Vede tajný protidrogový oddíl a jejím hlavním cílem je co nejvíc znepříjemnit život zločineckému kartelu Villalobosových. Jenže její krytí je prozrazeno, když je zabit její informátor a Verandě Cruz nezbývá nic jiného, než odejít do ústraní... jenže to ona odmítá a tak trochu si vynutí místo v oddělení vražd...

Maldonado píše výborně, takže bylo jasné, že tuhle knihu nemohu vynechat. Přesto jsem lehce brblala, že to není pokračování série s Danielou Vega, ale první díl jiné série. To jsem ovšem ještě vůbec netušila, co mě čeká.

Ozvěna krve je naprosto parádní, napínavé a místy taky krvavé čtení, které by nemělo minout žádného thrillerového nadšence. Čtenář se tu ocitá nejen uprostřed dramatického vyšetřování, ale taky nahlédne pod pokličku domácnosti zločineckého kartelu. Ozvěna krve je plná lásky i nenávisti, gangsterů, sympaťáků, ale hlavně boje na život a na smrt. A rovnou říkám, že je to jízda od začátku do konce!

Veranda Cruz je mladá policistka, která žije pro svou práci, ale také pro svou rodinu, která má kořeny v Mexiku. A právě odtamtud pochází i hlava zločineckého kartelu, Hector Villalobos, jehož syn Bartolo vede drogový kartel v Americe. Z Verandy a Bartola se stávají protivníci, kteří se rozhodně vzájemně šetřit nebudou.

Moc se mi líbí, že se autorka pustila v příběhu i do většího náhledu rodin - nejen Verandy, ale i Hectora. Obě rodiny si přejí pro své děti to nejlepší, své děti pojmenují i s nějakým cílem, avšak rozdíly jsou naprosto jasně viditelné.

Kdo od Isabelly Maldonado ještě nic nečetl měl by vědět, že ona sama dříve pracovala v bezpečnostních složkách. V jejích příbězích je znát, že ví o čem píše a nikdo tak nemá pocit, že je něco nereálné, nebo naprosto přehnané. Stejně tak i v Ozvěně krve. Knížka vás pohltí (možná i donutí napětím nedýchat) a nepustí, dokud ji nedočtete.

P.S.: nemám ráda na obálce lidské tváře, ale téhle knize to zcela odpouštím!
A jméno Veranda je pro češtinu trochu „náročné“. Když pak dojde na věty typu „Veranda odlétla...“, prostě se musíte usmát :) - ale časem to přestanete vnímat úplně...


Ozvěna krve Ozvěna krve Isabella Maldonado

Detektiv Veranda Cruzová vede elitní protidrogový oddíl policie ve Phoenixu a má jediný, těžko splnitelný cíl: zničit nejmocnější zločinecký kartel na světě vedený Hectorem Villalobosem. Jen sama Veranda ví, že její posedlost kart... více


Komentáře (0)

Přidat komentář