Přízraky noci, co Vás chytí a nepustí

recenze

Přízraky noci (2021) 4 z 5 / Airelle
Přízraky noci

Četli jste Staré české báje a pověsti?

Já naposledy někdy na základní škole, ale celkem jsem si je touto skvělou knihou osvěžila.

Kateřina Ševčíková nám předložila velmi poutavý příběh, ze začátku jsem měla značný problém se začíst, to ale s ubývajícími stránkami pominulo.

Přízraky noci jsou vyprávěny z několika úhlu pohledu hlavních postav, které jsou celkem čtyři - Lada, Noa, Jael a Karden.

Lada je princezna, která od vládkyně smrti Moreny, dostane nelehký úkol, kterým je zabití knížete Dragovita. Cestou se k ní připojí Noa, rusalka, která si sebou nese několik velkých tajemství.

Trochu mi vadilo, že je kniha psaná v er formě (nj, já s tím mám vždycky problém), protože se mi postavy dost pletly, vždy jsem musela zpátky na začátek kapitoly, abych věděla, kdo příběh zrovna vypráví. Časem jsem si naštěstí zvykla a i postavy se začaly charakterově odlišovat, tak to bylo mnohem snazší.

Putování i závěrečnou bitvu jsem si moc užila. Zradu jsem nečekala a hle taková obrovská na mě najednou vykoukla! To mě naprosto dostalo.

Co se týče závěru, tak jsem zas a znova jenom zírala a i nějaký ten kapesníček jsem potřebovala. Knihu Vám určitě doporučím! Kdo máte rádi slovanskou mytologii a její netradiční pojetí, tak rozhodně nesmíte vynechat.

Příště Vám zas doporučím pokračování Temnoty hlubin.

Za poskytnutí knihy k recenzi moc děkuji @humbook @humbook_blogeri

Hodnocení: 3,5/5
Žánr: fantasy, YA
Počet stran: 260
Nakladatelství: Fragment
Rok vydání: 2021


Přízraky noci Přízraky noci Kateřina Ševčíková

Akční fantasy pro čtenáře Šesti vran. Moggast – země, které vládne proslulý kníže Dragovit. O jeho temných praktikách kolují nejrůznější zvěsti, lidé však o nich hovoří jen šeptem v bezpečí svých domovů. Princezna Lada je přes... více


Komentáře (0)

Přidat komentář