Recenze knihy Hate Mail

recenze

Hate Mail (2024) 5 z 5 / mstychov
Hate Mail

Wow, wow, wow! První kniha od americké spisovatelky a hned taková bomba. Máte se na co těšit. :)

Hlavní hrdinka Naomi je rosničkou v televizi. Má nejlepší kamarádku a kolegyni v jednom - Anne. Žije sama. Počasí ji odjakživa fascinovalo. To by vše nebylo až tak zvláštní, kdybychom nezjistili, že si od páté třídy píše dopisy s tajemným Lucou. Nikdy ho neviděla na fotce a od začátku je zřejmé, že se jedná o dost nenávistné psaní. Jenže ten se na dva roky odmlčel a nyní jí opět poslal dopis bez zpáteční adresy.

Kapitoly z pohledu Naomi občas střídají kapitoly Luca. V nich se dozvídáme detaily z jeho života. Komplikované rodinné vztahy, přátelství a vzdělávací a pracovní příležitosti. Luca je vykreslen jako někdo, kdo to neměl a nemá v životě jednoduché, ale statečně se se svým osudem pere.

Naomi a Luca kolem sebe od malička přes dopisy krouží. Podle slov se nesnáší, ale podle tlukotu jejich srdcí je to vše jinak, než to vypadá. Od začátku jsem si je zamilovala. Moc se mi líbila nápaditost, jakou autorka do dopisů vložila. Charaktery postav, které brilantně vykreslila.

Jedná se o příběh, který už navždy zůstane v mém srdci. Nápaditost, originální zápletka, jedinečné řešení situací. Dokonce i slzička mi ukápla. Závěr celému příběhu nasadil korunu.

Jak to s Naomi a Lucou dopadne? Kam až je dostane jejich agresivní dopisování?

Miluju propletené, chytré příběhy, co mají hloubku a mezi ně tento rozhodně patří.

Oblíbené věty z knihy:
Nepřipadá ti, že má oči jako démonický husky?
Nedávej kvůli mně svůj život k ledu.
Vypadá to, že mi jeho polibek způsobil krátkodobou ztrátu paměti.
Očima sklouznu k jeho džínům, kde jeho tělo rozporuje jeho slova.


Hate Mail Hate Mail Donna Marchetti

Naomi žije v Oklahomě, Luca je z Kalifornie. Navzájem se neznají. Dohromady je náhodně spojí až jeden školní projekt, kdy si Naomi z klobouku vytáhne Lucovo jméno a adresu. A tak jsou z nich od páté třídy kamarádi na dopisování. N... více


Komentáře (0)

Přidat komentář