Temná hra

Upřímně, kniha mi ze začátku přišla průměrná, ničím mě moc nezaujala. Jenže pak se začal rozplétat děj a věci se začaly řádně přiostřovat. Inspektora Forda jsem si dost oblíbila a také i jeho vyšetřovací tým. Hlavně pak novou posilu týmu Hannah, která sice měla poněkud odlišné chování, ale hned jsem si ji a celkově její povahu zamilovala.
Minulost Forda byla podána s nádechem tajemství, takže vlastně i když kniha skončila, pořád nevím, co se doopravdy tam (nebudu spoilerovat) vlastně stalo. Mám jisté teorie, ale ty si snad potvrdím v dalších dílech.
Musím říct, že autor si vskutku dokázal pohrát se čtenářovou myslí. Bylo zde předhozeno hned pár podezřelých a dost mě bavilo si každého profilovat a celkově odhadovat. V knize se odvíjely i další dějové linky, tudíž to nebylo jen o tom samém. Na to, kdo byl samotný vrah jsem přišla až pozdě. Jistě, měla jsem svá tušení, ale autor mi to vždycky dokázal vyvrátit. Nakonec jsem se odklonila od správného vraha, ale pak ke konci jsem nebyla překvapená, když byl odhalen. Co se mi také líbilo bylo, že pracovali s možností, že by vrah byla žena. Sice se obvykle potvrdí, že to byl muž, ale stejně to byla příjemná změna.
Co se týče vraha obecně, tak autor nám představil řádícího psychopata, který knize dodal ten pravý ráz a držel mě v napětí.
Tudíž, když to shrnu – rozhodně si plánuji přečíst i další knihy od autora. Tato sice se neřadí nahoru mezi nejvyšší příčky, ale stejně se mi zalíbil styl psaní a jak děj plynul.
Takže toto rozhodně nebude moje poslední setkání s touto sérií.

Temná hra Temná hra Andy Maslen

Má tajemství, co ho možná zničí. Předtím ale musí dopadnout vraha. Čerstvě povýšený inspektor Henry Ford je povolán k vyšetřování dvojité vraždy. I přes nedostatek indicií tuší, že za vším stojí sériový vrah. Ford totiž z vlastn... více

Komentáře (0)