Věž rytíře Harampáda
recenze
Věž rytíře Harampáda (2022) / bajubPrincezna Čurbeska, princ Bordelníček a jejich zvířecí kamarádi Pipin, Myšmaš, Smetáček, Pipi, Pipíp, Pepe, Pipa, Pepi a Blátivka jsou v pátém pokračování zpět! Tentokrát navštíví nepořádnou domácnost rytíře Harampáda.
Máte-li rádi hledací knížky, musíte tuhle sérii již dobře znát, jedná se totiž o již 5. díl téhle bordeliózní série.
Nevím jak u vás, ale u nás to někdy (někdy i častěji) vypadá jako v Čurbeskově, protože Terka je přeborník ve vytváření kreativního nepořádku (zřejmě po mamince). Proto je nám tohle leporelo zřejmě velmi sympatické a bavíme se jím celá rodina.
Jedná se o velkoformátové leporelo plné hledacích úkolů seřazených od těch nejlehčích, až po ty natolik obtížné, že se u nich zapotí i maminka s tatínkem.
Ilustrace jsou hravé, vtipné a opravdu velmi bohaté, tudíž se mezi nimi hledaný předmět kolikrát velmi lehce ztratí. A pozor, jsou i velmi aktuální, protože můžete najít i povalující se roušku.
V téhle knize nejde o příběh, ale o zábavu. Ovšem ne ledajakou. Skrz hledací úkoly si děti trénují zrakovou diferenciaci, postřeh, soustředění a také slovní zásobu, protože hledají opravdu různorodé předměty.
Knížka je určena dětem 3+, ale my na téhle sérii ujíždíme už od 2. narozenin (jakože všichni, páč nás baví porážet tatínka).
Věž rytíře Harampáda Benjamin Bécue
Je tu nová kniha o chaosu, zmatku a neskutečném binci! Tentokrát se podíváme do věže rytíře Harampáda. Nahlédneme do jeho komnaty, zbrojnice, prádelny, konírny, na dvorek a dokonce i do hladomorny! více