Z pekla štěstí – český fantasy román

recenze

Z pekla štěstí (2024) 4 z 5 / Kizuizi
Z pekla štěstí

Za recenzní e-knihu moc děkuji autorce

Veronika Bachová pracuje jako knihovnice, ale také je čarodějka, proto má občas i své vlastní zakázky. Tentokrát ji tajuplný zákazník pověří sehnáním mocného talismanu, kterého se Veronika v žádném případě nesmí dotknout...

Od autorky jsem již pár knížek četla, stejně tak už jsem se setkala s postavou mladé čarodějky Veroniky Bachové. Byla jsem velmi zvědavá, jaký další úkol ji čeká tentokrát.

Z pekla štěstí je fantasy příběh, který se odehrává v současnosti nejen v uličkách Prahy, ale také ve smyšleném městě plném čarodějů. Příběh je sice kraťoučký, je však velmi čtivý a z mého pohledu je ze všech knih, které jsem od autorky četla, nejpovedenější.

Stejně jako v předchozích příbězích se mi nejvíc líbí svět, hlavně město Hekabra, které na mapách rozhodně nenajdete. Tohle městečko je plné čarodějů a obyčejný smrtelník se sem sám od sebe nikdy nepodívá.
Hlavní postavy jsou „staré známé“ - Veronika a její nezletilá sestra Eliška. Obě jsou mladé, ztřeštěné a samozřejmě velmi soupeřivé, což občas znamená nějaký ten problém navíc.

Příběh je podle mého názoru určen mladším čtenářům než jsem já (já už se blížím věku čarodějnic), nicméně mě velmi bavil. Zlepšení jsem zaznamenala i u konverzací, které jsem v minulosti jsem lehoulince kritizovala. Ovšem tentokrát je tu i jedna novinka – příběh je doplněn o ilustrace! (Přizvám se však, že bych si je představovala spíš v příběhu pro menší čtenáře – minimálně v této podobě, ale to je jen můj osobní názor.)

Příběhu Z pekla štěstí nemám moc co vytknout, až na jednu malinkatou drobnost, která mne osobně lehce „rozhodila“ - policista v tomto příběhu má stejné jméno jako detektiv z příběhu Zloděj duší. Ano, jeden to má jako příjmení, druhý jako křestní jméno, ale v první chvíli jsme si nebyla jistá, jestli to je nebo není on.

Z pekla štěstí Z pekla štěstí Martina Hohenberger

Veronika Bachová, čarodějka z Hekabry, dostane za úkol obstarat mocný talisman, aniž by tušila, že při tom narazí na sektu lovců čarodějnic. Jakmile se jí podaří talisman získat, spustí kletbu dávné sumerské čarodějky Lilíty. Doká... více

Komentáře (0)