Domácí kuchařka recenze
Magdalena Dobromila Rettigová
Magdalena Dobromila Rettigová. Její nejslavnější dílo vyšlo v roce 1826 (první vydání) pod názvem Domácí kuchařka aneb pojednání o masitých a postních pokrmech pro dcerky české a moravské. ---------------- Vysvětlivky: kadeřník = kadeřávek libra = cca 0,5 kg lot = cca 16,5 g žejdlík = 0,4 l kaprle = nerozvité květní poupě, keře kapary trnité... celý text
- Tradiční recepty z kuchařky Magdaleny Dobromily Rettigové chutnají i dnes / Ivan D. Hladík, blesk.cz
Štítky knihy
kuchařky autobiografické prvky česká kuchyně
Autorovy další knížky
1986 | Domácí kuchařka |
1919 | Kuchařská kniha |
2015 | Kafíčko a vše, co je sladkého |
1822 | Mařenčin košíček |
1881 | Malá domácí kuchařka |