Mezinárodní kuchařka recenze
Juliana A. Fialová , kolektiv autorů
Příprava pokrmů má v rozvoji lidské společnosti poměrně velký význam, neboť do značné míry ovlivňuje zdravotní, ekonomické a konečně i psychologické výsledky spotřeby potravin. Protože spotřeba potravin představuje podstatný podíl v celkové spotřebě obyvatelstva, jsou důležité nejen její formy, ale i ekonomický efekt. A je to právě příprava pokrmů, která spolurozhoduje o využití potravin, o velikosti ztrát při jejich zpracování, o konečné jakosti stravy i o jejím zdravotním působení. Z těchto důvodů se návody k přípravě pokrmů stávají stále více nástrojem výchovy obyvatelstva k účelnějšímu a zdravotně vhodnějšímu stravování. V bohatém souboru návodů k přípravě pokrmů, které byly u nás v posledních letech z těchto hledisek zpracovány a publikovány, zůstala však ještě určitá mezera. Protože se podřizují předpokladu, že náš člověk lpí na tradici, zužují výběr na pokrmy v naší zeměpisné oblasti známé, tradičně připravované nebo zdomácnělé. Tím se ovšem do značné míry ochuzují možnosti, které skýtá příprava pokrmů jinými, u nás netradičními způsoby, a současně se oslabuje možnost psychologického působení jejich bohatšího a rozmanitějšího sortimentu. Účelem "Mezinárodní kuchařky" je vyplnit tuto mezeru a podstatně rozšířit sorrtiment dosud u nás připravovaných jídel o další pokrmy, které se osvědčily v jiných oblastech světa, a tím zpestři a obohatit náš nynější národní jídelníček.... celý text
U této knihy zatím nejsou recenze.
Zde se můžete podívat na hlavní přehled recenzí.
Štítky knihy
kuchařky čínská kuchyně gastronomie indická kuchyně italská kuchyně francouzská kuchyně slovenská kuchyně řecká kuchyně