Česká kuchyně za dob nedostatku tempo & emoce
Čeněk Zíbrt
Česká kuchyně za dob nedostatku je kuchařská kniha napsaná českým autorem Čeňkem Zíbrtem. Kniha se zaměřuje na kuchařské recepty používané v Československu v období 1. světové války a po ní, kdy byly potraviny v zemi nedostatkové a muselo se s nimi zacházet velmi šetrně. V knize se nachází více než 150 receptů, které používají běžné suroviny dostupné v té době, a které pomohou čtenáři vytvořit chutné jídlo i za velmi obtížných podmínek. Recepty jsou rozděleny podle druhů jídel, např. polévky, hlavní jídla, dezerty a další. Popsáno je i využití méně obvyklých surovin, jako je šáchor, šneci, žáby, veverky atd. Kniha může být užitečná pro preppery a survivalisty, kteří se zajímají o to, jak připravit chutné jídlo v době omezené dostupnosti surovin a v obtížných podmínkách. V knize jsou prezentovány recepty, které lze přizpůsobit různým situacím, a jsou zaměřené na použití dostupných a levných surovin, jako jsou brambory, luštěniny, těstoviny a koření. Tyto recepty mohou být užitečné pro všechny domácnosti a jednotlivce v nouzi a ve složitých finančních podmínkách či v době krize či pro ty, kteří se snaží přežít v nehostinných podmínkách a musí sestavovat jídelníček pouze z toho, co mají právě k dispozici.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Štítky knihy
kuchařky česká kuchyně dějiny stravování
Autorovy další knížky
1999 | Seznam pověr a zvyklostí pohanských z VIII. věku |
2000 | Česká kuchyně za dob nedostatku před sto lety |
2006 | Veselé chvíle v životě lidu českého |
2011 | Staročeské umění kuchařské |
2013 | Z historie piva |