Život je sladký tempo & emoce
Jitka Janečková
Z historie cukrářského řemesla na Plzeňsku. Hlavní autorka - archivářka PhDr. Jitka Janečková spolu s kolegy archiváři a muzejníky plzeňského regionu v ní popisují počátky a vývoj sladkého řemesla - perníkářství i pozdější cukrařiny - v dobových souvislostech. Druhá část sestává ze vzpomínek a výpovědí pamětníků a potomků mistrů cukrářů i cukrářů současných, které převážně posbíral Vladimír Milt. Texty provází bohatá a unikátní dokumentace a fotografie z institucionálních fondů i ze soukromých archivů. Součástí jsou též cukrářské recepty, jmenný rejstřík nebo malý slovníček cukrářských termínů a slangu.... celý text
Tempo čtení
rychlé |
|
0 % | |
střední |
|
0 % | |
pomalé |
|
0 % |
Žádný uživatel zatím neuvedl tempo čtení této knihy. Buďte první.
Emoce z knihy
Žádný uživatel zatím nepřidal emoce z této knihy. Buďte první.
Štítky knihy
cukroví Plzeňsko perníky kulturní historie potravinářský průmysl cukrářství dějiny řemesla, oboru