Makronky - 30 receptů na dokonalý požitek zajímavosti
neznámý - neuveden
Francouzské macarons čili makronky nebo i makaronky jsou drobné mandlové „laskonky" slepované ochucenou náplní. Typické jsou pro ně hladce vypouklé vršky a nádherně vláčné středy. Přestože dnes patří k chloubám francouzských pekařství, jde pravděpodobně o italský vynález. Makronky v současné době berou kulinární svět útokem! Tyhle dokonalé sladkosti se pečou z mletých mandlí, cukru a bílků. Svými jemnými příchutěmi a barvami potěší rodinu, přátele i vás samotné - už jenom tím, že je dokážete upéct. Chcete-li si pochutnat, jednoduše se držte receptů v této knize a připravte si vlastní kousky luxusu. Makronky jsou skvělé jako sladká tečka po obědě, ke kávě nebo čaji i jako výslužka ze svatby či dárek pro mlsné jazýčky. Přeloženo z angličtiny.... celý text
Literatura naučná Hobby Kuchařky
Vydáno: 2012 , Slovart (ČR)Originální název:
Macaroons, 2011
více info...
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2001 | Bible |
1997 | Epos o Gilgamešovi |
2013 | Z rodinné kroniky Lady Fuckingham |
1986 | Píseň o Rolandovi |
2003 | Béowulf |