Životopis
PhDr.Jaroslav Řešátko je mistr kuchař, který graduoval při zaměstnání na Karlově univerzitě. Vařil v předních českých hotelích - např.PUPP v Karlových Varech, Savoy v Krkonoších a i v řadě pražských hotelích. Pracoval také v zahraničí, například v Kanadě - v rámci světové výstavy v Montreálu (l967) vařil například pro Jacquelin a Roberta Kennedyovi, ale i herce Jacka Lemmona či prezidenta Indie (vegetariánské menu) - a později ve Spolkové republice Německo.
Mezitím za trest pracoval na různých stavbách a stal se živou „předlohou“ pro seriál J.Dietla: „Trampoty kuchaře Kuřátka“. Nyní učí na střední hotelové škole a občas ho vídáme i v televizi. Publikoval na 1 000 článků a receptů, dále skripta a učebnice, mj. s L.Nodlem, a různé práce o specialitách světových kuchyní.
(zdroj životopisu: google.mistrkuchař)
Jaroslav Řešátko knihy
1981 | Studená kuchyně pro labužníky |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
1990 | Kuchařská technologie |
1988 | Speciality světových kuchyní |
1980 | Pokrmy upravené na roštu |
1998 | Ryby a dary moře |
Štítky z knih
kuchařky vaření grily, grilování kuchyně - zařízení, vybavení studená kuchyně rožnění historické recepty dějiny stravování jednohubky, chuťovky
Řešátko je 0x v oblíbených.