Populární knihy
/ všech 6 knihNové komentáře u knih Jaroslav Řešátko
Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka
„Hledala jsem nějakou knihu o jídle ve starověkém Egyptě a tato se mému přání asi nejvíc přiblížila.První část knihy se věnuje stravování a stravovacím zvykům, v starověkém Egyptě,Mezopotámii ,Řecku a Římě.Jednotlivé kapitoly : Dějiny chleba,Maso a ryby,Dějiny piva a vína,Mísa čočovice,Ovoce a květiny,Zelenina a houby,Koření a pochutiny. Zvláště výrobě piva ,vína a chlebu je věnována velká část a je popsáno velmi podrobně. Doplněno fotografiemi i kresbami.První část jsem četla skoro jako román, velmi poučná a zajímavá, škoda že ji mám jen půjčenou.Druhá část jsou recepty z období které v četbě nevyhledávám, takže jsem se touto částí potýkala nezvykle dlouho.
...........................................................................................................Výzva 2018“... celý text
— bekule
Kuchařská technologie
„Kniha, používaná jako učebnice pro kuchaře, je dobře využitelná nejen ve velkých provozech, ale i v "malých" - v domácnostech. Najdeme tu rady i recepty.“
— R.E.M.
Jaroslav Řešátko knihy
1981 | Studená kuchyně pro labužníky |
2000 | Jak se jedlo ve starověku - Římská kuchařka |
1990 | Kuchařská technologie |
1988 | Speciality světových kuchyní |
1980 | Pokrmy upravené na roštu |
1998 | Ryby a dary moře |
Štítky z knih
kuchařky vaření grily, grilování kuchyně - zařízení, vybavení studená kuchyně rožnění historické recepty dějiny stravování jednohubky, chuťovky
Řešátko je 0x v oblíbených.