bekule bekule komentáře u knih

Smlouva století Smlouva století Clive Cussler

Taková hodně přehnaně přeplácaná pohádka pro velký kluky a holky co rády čtou dobrodružnou literaturu. Rollins to umí líp.

20.11.2024 3 z 5

Sebrané veteše Sebrané veteše Ivan Kraus

Ivan Kraus je sázka na jistotu.Kratičké vtipné příběhy věcí z vetešnictví.

14.11.2024 4 z 5

Všechno se mění Všechno se mění Jonathan Tropper

Vůbec to nebylo špatné čtení,místy vtipné, místy dojemné, někdy i dramatické situace obzvlášť když se do hry vložil Zachův příšerný ,otravně snaživý otec. Časem kouknu po autorově další knize protože tohle mě fakt bavilo a tak trochu připomnělo Nicka Hornbyho.Zpětně jsem zjistila že už jsem od autora četla jednu knihu - židovskou pohřební Co by kdyby - takže Tropper u mě fakt boduje!

13.11.2024 4 z 5

Operace Petragun Operace Petragun František Kotleta (p)

Skvělá těžce návyková série, a tento díl jeden z nejlepších i když ten infarktovej konec....no naštěstí jsem to přežila já i ona.

06.11.2024 5 z 5

Naše paní doktorka Naše paní doktorka Meredith Appleyard

Opět do třetice příjemná četba z prostředí Austrálie.Název je trochu zavádějící protože Laura je sice doktorka ale po větší část knihy se spíš věnuje rekonstrukci zděděného domku.

01.11.2024 4 z 5

Jeho a její Jeho a její Alice Feeney

První polovina mě moc nebavila,hlavně krajně nesympatický obě dvě hlavní postavy - bylo mě vlastně jedno kdo je vrah,kdo přežije.Pak se to přibližně v polovině zlomilo a druhá část už docela frčela i když ani jedna postav si mě nezískala.Konec celkem překvapivý.

01.11.2024 4 z 5

Archerův hlas Archerův hlas Mia Sheridan

"Jednoho dne jsem se zadívala na jednu její výšivku
a vypadala hrozně – byla celá zašmodrchaná, plná uzlíků, všude z ní visely
nitky. Ani jsem nepoznala, co tam mělo být za obrázek.
Ale pak máma přišla, vzala mi ten kousek látky z rukou a obrátila ji –
a já spatřila hotové umělecké dílo. Vydechla jsem a usmála se. Měla ráda
ptáky. Vzpomínám si na ten obrázek – bylo to hnízdo plné ptáčat, jejich
maminka se právě vracela. Odmlčela jsem se a zamyslela se. Někdy na ty
kousky látky myslím, když mi život přijde příliš zamotaný a nedaří se mi ho
pochopit. Zavřu pak oči a myslím na to, že i když ho právě nevidím z té
správné strany a ta strana, ze které se na věc dívám, je ošklivá a zamotaná,
vždycky se tam někde ukrývá to umělecké dílo, které je utkáno právě z těch
uzlíků a přebytečných nitek. Věřím tomu, že z něčeho strašného vždycky
může vzniknout něco nádherného a že se to objeví, až přijde ta správná
chvíle. A tys mi pomohl, abych spatřila své vlastní obrázky, Archere. Tak mi
dovol, ať ti pomůžu spatřit ty tvé."
Škoda že celkový dojem kazí přemíra zbytečně popisné erotiky.

10.10.2024 4 z 5

Přes matný sklo Přes matný sklo Petra Hůlová

Tak s Hůlovou jsme se ani potřetí nepotkaly.Děsně depresívní čtení na který fakt nemám náladu, ještě štěstí že je to jen Ekniha zdarma a ve čtečce vychází jen na 84 stránek - víc bych asi nedala.

27.09.2024 2 z 5

Oči soumraku Oči soumraku Dean Koontz

Takový předchůdce daleko vypracovanějšího Odda Thomase - pro milovníky Koontze dobré počteníčko, ostatním bych asi jako seznámení se skvělým autorem doporučila spíš Půlnoc nebo Podiného Thomase.

13.09.2024 4 z 5

Soused na zabití Soused na zabití Lusy Adams (p)

Jasně je to jenom jednoduchá romantika ale neskutečně čtivá a velmi vtipná.Po pár čtenářských zklamáních jsem potřebovala přesně tohle - lechtivou zábavu která chytne a nepustí a opět mě vrátí ztracenou chuť do čtení .

12.08.2024 4 z 5

Nokturna Nokturna Kazuo Ishiguro

Opět jsem se nesešla s většinou - hodnocení v modré a já jsem naopak nadšená.Kromě prvních dvou slabších povídek jsou obzvláště poslední dvě opravdu skvělé.Nečekané zajímavé počteníčko, které doporučuji ale asi spíš hloubavějším čtenářům.

09.08.2024 4 z 5

Spolubydlící Spolubydlící John Lutz

Nuda - tohoto autora poprvé a už nikdy více.

01.08.2024 2 z 5

Pronásledovaná Pronásledovaná Jennifer Hillier

Nebylo to bůhvíjak dramatické i když konec překvapivý byl.Podobně jako komentáře předemnou bych to shrnula jako čtivý a celkem "pohodový" thriller který by dle otevřeného konce měl mít pokračování ale ať hledám jak hledám tak u nás asi nevyšel.

26.07.2024 4 z 5

Atlantida Atlantida David Gibbins

S takhle nepovedenou nudnou knihou už jsem se hodně dlouho nepotkala.Zbývá mi ještě necelých 50 stránek a autorovi se neuvěřitelně podařilo vcelku dramatickou situaci kdy jde všem rádoby kladným hrdinům o život podat tak nezáživně že je mě vlastně úplně jedno jestli přežijí všichni nebo nikdo - je to fuk. Stejně si žádná z postav nezískala ani ždibec mých sympatií. Nuda,nuda,nuda.

22.07.2024 2 z 5

Tikot Tikot Dean Koontz

Tak trošku jiný Koontz,ovšem skalního fanouška neodradí.Bavila jsem se při četbě asi podobně jako autor při psaní ,ještě navíc Del jakoby prchla z nějakého díla mého dalšího oblíbence Toma Robbinse.

25.06.2024 4 z 5

Kdyby nám Paříž vyprávěla Kdyby nám Paříž vyprávěla Jiří Žák

Moc pěkně ,podrobně a velmi záživně napsáno, člověk se o Paříži a pařížanech dozví spoustu zajímavostí,jen mě strašně moc chyběla mapa nebo občasná fotografie.

22.05.2024 4 z 5

Pauza Pauza Kylie Scott

Na to že má druhý díl o hodně nižší hodnocení tak zas takový propadák to pro mě nebyl. Opět velmi čtivá rychlovka zhltnutá za dva dny.

20.05.2024 4 z 5

Pán hor Pán hor Kristýna Sněgoňová

(SPOILER) Jako plus beru že tentokrát jsou hlavní postavy jen Vodička s Guiseppem,ale pak ten konec! Radši kdyby tento díl vůbec neexistoval,do dalšího se teď chvíli nepohrnu protože nejoblíbenější, nejnormálnější, postava už není...............

17.05.2024 4 z 5

Holčička, která měla ráda Toma Gordona Holčička, která měla ráda Toma Gordona Stephen King

Vzhledem k tomu že Kinga neprožívám, nic jsem od toho neočekávala a asi se to stane mojí nejoblíbenější. Škoda že zrovna tato knížka je tak krátká narozdíl od jeho jiných, uvítala bych trošku více informací o pátrání a možná i maličký epilog.Díky výzvě jsem objevila další knihu která za to opravdu stojí.

10.05.2024 5 z 5

Co by kdyby Co by kdyby Jonathan Tropper

Podobně jako několik komentářů z letošního roku přede mnou, nebýt výzvy tak na tuto knihu ani autora nenarazím . A bylo by to škoda, kniha na mě dýchá atmosférou milovaných amerických nezavislých filmů. Rozhodně musím prozkoumat i autorovy další knihy.Na Foxmanovic židovskou trochu zvláštní rodinu jen tak nezapomenu., doporučuji podobně nezávisle postiženým.

06.05.2024