Životopis
Narozen 2. 2. 1922. Číšník a autor publikací z oblasti gastronomie a kulinářství.
Když si Karel Pinka poprvé zavazoval černého motýlka, který tehdy neodmyslitelně patřil k číšnické uniformě, psal se rok 1936. Když tento doyen české gastronomie, autor a spoluautor několika publikací své číšnické sako oblékal naposledy, psal se rok 1982. Během své dlouhé profesní pouti zažil Karel Pinka nejen prvorepublikové gastronomy a hoteliéry, jako například Karla Šroubka, ale i neutěšené období socialistické gastronomie. Pracoval v mnoha restauracích, prošel nejlepšími pražskými hotely, jako byly Alcron, Ambassador, Esplanade. Obsluhoval úplně prvního hosta hotelu Jalta, kde potom pracoval pětadvacet let až do svého odchodu do penze.
Karel Pinka knihy
1996 | Minimum o pití |
1992 | Úspěšný hostitel |
1982 | Receptury teplých a míšených nápojů |
1992 | Stolujeme v přírodě |
1986 | Se sklenkou v ruce |
1992 | Receptury míšených a teplých nápojů |
Štítky z knih
čaj káva nápoje etiketa stolování, servírování, stolničení společenské chování koktejly, míchané nápoje kuchařské normy a receptury
Pinka je 0x v oblíbených.