Labužníkovy historky vydání
Vladimír Poštulka

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text
Vydání dle jazyka (1)

Labužníkovy historky
2011,
Ikar (CZ)
Autorovy další knížky
2007 | ![]() |
2011 | ![]() |
2014 | ![]() |
2008 | ![]() |
2002 | ![]() |