Labužníkovy historky hodnocení
Vladimír Poštulka
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text
5 |
|
2 x |
4 |
|
7 x |
3 |
|
3 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
1 x |
|
0 x |
Hodnocení knihy Labužníkovy historky: 74 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 13
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení v grafu nahoře, se všemi hodnotícími níže. Ti, jejichž hodnocení se zatím nezapočítává, mají za svou přezídvkou označení (n).
Autorovy další knížky
2007 | Dějiny pornografie v datech |
2011 | Labužníkovy historky |
2008 | Blues pro Stalina |
2014 | Hřbitovní kvítí na smetaně |
2002 | 100 nejslavnějších receptů světa |