Labužníkovy historky přehled

Labužníkovy historky
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73055/labuznikovy-historky-73055.jpg 4 13 13

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labužníkovy historky. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (4)

Venezia
26.05.2013 5 z 5

Ja som rada, že aspoň niekto napísal knihu na túto tému. Škoda len, že kniha nevyšla na lepšom papieri a každému príbehu nie je venovaná dvojstrana kvôli predhľadnosti. Uvítala by som tiež fotky jedál a ich "vynálezcov". Ako milovníčka histórie a jedla dávam napriek všetkým chybám päť hviezdičiek.

ciele
16.04.2013 4 z 5

Toto téma by si rozhodně zasloužilo lepší zpracování. Ale jinak zajímavé..


Verun
05.12.2011 1 z 5

Tak zajímavé téma a tak špatná knížka. Jednotlivé "povídky" mi přišly spíše jako seminární práce na téma XXXX studenta střední školy. Škoda...

všechny komentáře

Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Labužníkovy historky v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených20x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce9x
v Chystám se číst10x
v Chci si koupit3x
v dalších seznamech1x