Labužníkovy historky přehled
Vladimír Poštulka
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Labužníkovy historky. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (4)
Tak zajímavé téma a tak špatná knížka. Jednotlivé "povídky" mi přišly spíše jako seminární práce na téma XXXX studenta střední školy. Škoda...
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Labužníkovy historky v seznamech
v Právě čtených | 1x |
v Přečtených | 20x |
ve Čtenářské výzvě | 1x |
v Doporučených | 2x |
v Knihotéce | 9x |
v Chystám se číst | 10x |
v Chci si koupit | 3x |
v dalších seznamech | 1x |
Štítky knihy
vaření gastronomie historie a fakta
Autorovy další knížky
2007 | Dějiny pornografie v datech |
2011 | Labužníkovy historky |
2008 | Blues pro Stalina |
2014 | Hřbitovní kvítí na smetaně |
2002 | 100 nejslavnějších receptů světa |
Ja som rada, že aspoň niekto napísal knihu na túto tému. Škoda len, že kniha nevyšla na lepšom papieri a každému príbehu nie je venovaná dvojstrana kvôli predhľadnosti. Uvítala by som tiež fotky jedál a ich "vynálezcov". Ako milovníčka histórie a jedla dávam napriek všetkým chybám päť hviezdičiek.