Labužníkovy historky podobné
Vladimír Poštulka
Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text
Podobné knihy (2)
100 najslávnejších múčnikov a iných dobrôt Renato MagátJedinečný kulinársky sprievodca vám prináša 100 najslávnejších múčnikov a iných dobrôt svetovej histórie a je voľným pokračovaním úspešnej kuchárskej knihy "100 najslávnejších receptov". Podľa tejto bohato ilustrovanej k... více
100 najslávnejších receptov Renato Magát
Jedinečný kulinársky sprievodca vám prináša 100 najslávnejších receptov svetovej histórie. Podľa tejto bohato ilustrovanej kuchárskej knihy sa naučíte krok za krokom pripravovať tie najúžasnejšie a najchutnejšie delikate... více
Autorovy další knížky
2007 | Dějiny pornografie v datech |
2011 | Labužníkovy historky |
2008 | Blues pro Stalina |
2014 | Hřbitovní kvítí na smetaně |
2002 | 100 nejslavnějších receptů světa |