Labužníkovy historky podobné

Labužníkovy historky
https://www.databazeknih.cz/img/books/73_/73055/labuznikovy-historky-73055.jpg 4 13 13

Do české kuchyně proniklo gazpacho, bouillabaisse, aglio olio peperoncino nebo carpaccio. Ovšem kdo z nás ví, kdy, kde a jak tato jídla vznikla? Byla to náhoda nebo dokonalé umění kuchaře? Autor sbírá labužnické historky jako vzácné doklady o tom, že jídlo a pití je nedílnou součástí kultury. Mnohé populární pokrmy – palačinky, bliny s kaviárem, imam bajildi, svíčková Stroganoff nebo omáčka Béchamel – mají své velice zajímavé příběhy a stojí za to je znát. Měli bychom přece vědět, co jíme.... celý text

Podobné knihy (2)

100 najslávnejších múčnikov a iných dobrôt 100 najslávnejších múčnikov a iných dobrôt Renato Magát

Jedinečný kulinársky sprievodca vám prináša 100 najslávnejších múčnikov a iných dobrôt svetovej histórie a je voľným pokračovaním úspešnej kuchárskej knihy "100 najslávnejších receptov". Podľa tejto bohato ilustrovanej k... více


100 najslávnejších receptov 100 najslávnejších receptov Renato Magát

Jedinečný kulinársky sprievodca vám prináša 100 najslávnejších receptov svetovej histórie. Podľa tejto bohato ilustrovanej kuchárskej knihy sa naučíte krok za krokom pripravovať tie najúžasnejšie a najchutnejšie delikate... více