Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. vydání
Jaroslava Vilemína Marečková (p)
Objevujte s Vilemínou nové chutě, které ji zaujaly při cestování po Evropě a okolí, a inspirujte se její českou domácí kuchyní pro všechny příležitosti. Vyprávění o zajímavých jídlech od Itálie až po Litvu a od Turecka po Francii střídají recepty našich babiček. Začtěte se do vzpomínání na dobu, kdy pouze velmi málo lidí znalo kuskus, avokádo nebo mascarpone a internet se teprve rodil. V knížce najdete na osmdesát receptů všech chutí. Kde se ale vzala všehochuť? Naši předkové tak nazvali koření, které vonělo jako pepř, hřebíček, muškátový oříšek a skořice dohromady, něco tehdy zcela nového. Uhodnete, které koření to je? Dozvíte se v knize…... celý text
Vydání (1)
Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000.
2022, Klika
ISBN: 978-80-7666-065-6Autorovy další knížky
2011 | Cukr na nitku |
2015 | Zatracené kyselo |
2022 | Zrnka všehochuti. Jak se jedlo, vařilo a cestovalo kolem roku 2000. |