Zdeněk Pohlreich
česká, 1957
Diskuze (6)
Přidat příspěvek
Rozhovor se Zdeňkem Pohlreichem a jeho manželkou nejen o jejich soužití a životě, Svět ženy, 2/2024, str. 12 - 17: "Nejdůležitější je, že se máme rádi".
Rozhovor s kuchařem a autorem mnoha kuchařek v časopise Květy, 50/2023, str. 48 - 52: "Nemusím mít vizitku s patnácti hospodama".
Na podzim vydá knihu super jednoduše 2 - bezmasá jídla a knihu vítězky MasterChefa Besky . Také bude otevírat cukrárnu "Café Imperial Dolce" .
Poté, co nesložil přijímací zkoušky na střední školu, nastoupil do učebního oboru kuchař. Vaření jej nejprve vůbec nebavilo. Po vyučení nastoupil do pražského hotelu Stop.
Na přelomu 70. a 80. let byl členem reprezentačního baseballového týmu. Po zájezdu do Nizozemska začal uvažovat o emigraci a v roce 1986 se k ní rozhodl. Realizoval ji o tři roky později. Přes jeden rok strávil v Nizozemsku, z něhož po obdržení povolení odjel do australského Adelaide, kde mu v začátcích pomáhal strýc. Začal jako Sous-Chef v restauraci La Guillotine, v níž se později stal šéfkuchařem.
Po návratu z emigrace postupně pracoval na stejné pozici v Praze v hotelu Renaissance, Villa Voyta, Radisson SAS nebo Marriott.
K roku 2010 provozuje Café Imperial a Divinis. Café Imperial je podnik ve stylu prvorepublikových Grand Café. Divinis Ristorante je podnik vedený v italském duchu, od nábytku přes pokrmy a víno. Učí na Střední škole gastronomické a hotelové (SŠGH) v Praze.
15. října 2011 se podruhé oženil, u Bodamského jezera si vzal přítelkyni Zdeňku. Má jednoho syna Jana.
Získaná ocenění:
2000 vítěz President’s Award, Hong-Kong, Radisson SAS
2001 vítěz President’s Award, Cancún
2002 Foundation of Leadership, Antem Marriott hotel, Mallorca
2003 kurz Creating Marriott Leadership Culture, Renaissance hotel Praha
Zdeněk Pohlreich - knihy
2024 | 30 minut |
2013 | Vařte jako šéf |
2020 | Super jednoduše |
2019 | Taková normální kuchařka |
2010 | (Prostřeno) bez servítků |
2017 | Kulinárium |
2016 | Lehká kuchyně |
2009 | Bravo, šéfe! |
2011 | Šéf na grilu |
2012 | Už dost, šéfe! |
Žánry autora
Literatura česká Literatura naučná Biografie a memoáry Kuchařky
Štítky z knih
kuchařky vaření grily, grilování potraviny recepty za babku, levné recepty mléčné výrobky
Pohlreich je 41x v oblíbených.
Osobní web autora
21.3.2024
Restaurační byznys se změnil a cenou už není možné bojovat. „Restaurace se nedá dělat levně. Je to jízda na tygrovi – my se snažíme dát cenu tam, aby náš profit zůstal zdravý,“ říká šéfkuchař Zdeněk Pohlreich.