Ptáky starolapené: České středověké pochoutky diskuze
Olga Mokrejšová
Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit? Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně – španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft? V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídle bez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet.... celý text
Diskuze o knize (0)
Přidat komentářŠtítky knihy
potraviny gastronomie česká kuchyně kuchařské recepty dějiny stravování
Autorovy další knížky
2011 | Africké pohádky |
2009 | Moderní výuka chemie |
2005 | Praktická a laboratorní výuka chemie |
2023 | Ptáky starolapené: České středověké pochoutky |