Ptáky starolapené: České středověké pochoutky přehled
Olga Mokrejšová
Jaká opravdu byla česká kuchyně v oněch podivuhodných dobách, kdy Země ještě byla placatá, České království mocné, všechny potraviny bio a lokální, a vzácné koření přiváželi kupci po nebezpečných cestách z podivných a dalekých končin, které téměř nikdo neznal a neuměl si je ani představit? Zajímá vás, kde se v české kuchyni vzala svíčková, jak to bylo se starodávnou specialitou české kuchyně – španělskými ptáčky, jak servírovat páva, co je šilkrůta nebo co je to vydávený zoft? V této knize se navíc dočtete i o zdravé stravě našich předků, slušných způsobech při jídle bez příborů nebo veselém hodování krále Václava IV. v lázni. Dozvíte se o české středověké kuchyni a vaření před vynálezem kuchyňského sporáku spolu s řadou receptů, které si můžete doma sami vyzkoušet.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Ptáky starolapené: České středověké pochoutky. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Ptáky starolapené: České středověké pochoutky v seznamech
v Přečtených | 1x |
v Doporučených | 1x |
v Knihotéce | 1x |
Štítky knihy
potraviny gastronomie česká kuchyně kuchařské recepty dějiny stravování
Autorovy další knížky
2011 | Africké pohádky |
2009 | Moderní výuka chemie |
2005 | Praktická a laboratorní výuka chemie |
2023 | Ptáky starolapené: České středověké pochoutky |