Lahoda hodnocení
Rob Dunn , Monica Sanchez
Touha po lahodných chutích ovlivnila běh lidských dějin. Autoři nabízejí nový pohled na to, proč nám jídlo přináší radost. Jak chuť přispěla ke vzniku prvních nástrojů, jaký mohla mít vliv na vyhynutí dávných velkých savců a jak se podílela na evoluci nejchutnějších a nejtučnějších plodů na světě? Dozvíte se o chuťových receptorech, o nichž jste ani netušili, že je máte, zjistíte mimo jiné, jak fermentovat mastodonta, jak paleolitické umění souvisí se sýrem, proč se podvědomě vyhýbáme hořkému a naopak milujeme sladké a slané. Poznatky z nejnovějších vědeckých výzkumů provedených u primátů i lidí se v knize prolínají s příběhy z kulinářských cest a přinášejí zevrubnou historii chutí.... celý text
Literatura naučná Historie Kuchařky
Vydáno: 2022 , HostOriginální název:
Delicious, 2021
více info...
5 |
|
4 x |
4 |
|
5 x |
3 |
|
3 x |
2 |
|
0 x |
1 |
|
0 x |
ztráta času |
|
0 x |
Hodnocení knihy Lahoda: 82 %
Počet hvězdičkových hodnocení: 12
Každý uživatel musí ohodnotit alespoň 20 knih, aby se jeho hodnocení začalo započítávat do výsledného hodnocení. Z toho důvodu se může lišit počet započítaných hodnocení ve statistice nahoře, se všemi hodnotícími níže.