Proč pláčeme při krájení cibule? bazar

Proč pláčeme při krájení cibule?
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400892/bmid_proc-placeme-pri-krajeni-cibule-4oI-400892.jpg 4 14 14

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.... celý text

Literatura naučná Přírodní vědy
Vydáno: , Grada
Originální název:

Why does asparagus make your wee smell?, 2015


více info...

Bazar (0)

Zatím zde není žádný nabídkový inzerát.
Když se přihlásite, můžete vložit poptávkový inzerát.


Štítky knihy

nápoje potraviny jídlo

Autorovy knížky

Andy Brunning
anglická
2018  83%Proč pláčeme při krájení cibule?
Skrýt reklamy