Proč pláčeme při krájení cibule? podobné

Proč pláčeme při krájení cibule?
https://www.databazeknih.cz/img/books/40_/400892/bmid_proc-placeme-pri-krajeni-cibule-4oI-400892.jpg 4 14 14

.... plus 57 dalších otázek, které nás napadnou u jídla. Všichni vnímáme pomocí smyslů různé vlastnosti běžných potravin a nápojů, ale položili jsme si někdy otázku, jaké se za nimi skrývají chemické a fyzikální pochody? Odpovědi, které jsou někdy překvapivé, ale vždy mimořádně zajímavé, najdete společně s přehlednými ilustracemi na stránkách této knihy. Budeme se tedy bavit o chutích, vůních, barvách, jedech… a ještě o mnohém dalším: například o praskajících lízátkách, šampaňském, pálivých papričkách, česneku a halucinogenních účincích muškátového oříšku. A především si uvědomíme, jak úzce souvisí věda s běžnými věcmi, které den co den používáme, a s jevy, které vídáme kolem sebe. Andy Brunning je autorem úspěšného blogu Compound Interest, věnovaného popularizaci chemie, kterou chápe jako neoddělitelnou součást každodenního života.... celý text

Literatura naučná Přírodní vědy
Vydáno: , Grada
Originální název:

Why does asparagus make your wee smell?, 2015


více info...

Podobné knihy (2)

Chemie na talíři Chemie na talíři Ondřej Dvořák

„Nikdy nevěř chemikovi, který neumí vařit.“ Co se stane, když pustíte do kuchyně někoho, kdo se vyzná v chemii? Bude výsledkem chutné jídlo, nebo exploze? V případě Ondřeje Dvořáka vám garantujeme to první, a nádavkem do... více


Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni Vladimír Mikeš

Sháněním jídla a především jeho přípravou je člověk schopen strávit velkou část svého času. Někteří z nás jídlo považují za nutné zlo, které pouze ruinuje peněženku nebo postavu a odvádí pozornost od jiných zábavnějších ... více

Autorovy knížky

2018  83%Proč pláčeme při krájení cibule?