Složka 64
Jussi Adler-Olsen
Případy oddělení Q série
Zneužívání, nátlak a týrání patřily ještě před čtyřiceti lety do každodenního života žen deportovaných na dánský ostrov Sprogø. Některým z nich nabídl tamější život neomezenou moc, ale většině způsobil utrpení. Podobný osud potkal i Nete Hermansenovou, jíž se z ostrova podařilo dostat pryč.... celý text
Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: 2014 , HostOriginální název:
Journal 64, 2010
Výtečné, jedna z těch knih, kterou nemůžete odložit dokud ji nedočtete. A pak jen koukáte....
Tento příběh mi přišel za tím ze všech nejdrsnější. Temné na něm bylo snad úplně všechno! Hranice mezi dobrými a zlými tenká, oddělení Q celé v ohrožení, hlavní linka příběhu vytáhla na světlo pěkně hnusné stíny minulosti a navíc ani ne tak vzdálené. Alespoň ten život hlavního policajta se začíná vyvíjet směrem ku spokojenosti (jeho). Je to knihu od knihy lepší a lepší.
Každý díl téhle série je lepší a lepší a tenhle je naprosto úžasný. A ten konec? Tak ten mne naprosto dostal, nic takového jsem tedy nečekala, vážně strhující a překvapivé, vůbec jsem se nemohla od knihy odtrhnout.
Nic jiného jsem ani nečekal ... MISTR Olsen zase předvedl, že je pánem detektivích příběhů. No a ten závěr .. MASAKR ! :) DOPORUČUJI !
Kniha na neotřelé téma. Hodně povedená, jako ostatně všechny od Olsena. Konec pro mě byl opravdu velmi překvapivý. Určitě plný počet, přečetla jsem ji téměř na jeden zátah.
Napínavý děj, kniha mě bavila, akorát navazuje na předchozí knihy, které jsem nečetla, takže jsem se v ději ze začátku trochu ztrácela, kdo je kdo,ale od poloviny jsem se chytla a super, doporučuji.
Dobrá beletrie má ve čtenáři vzbuzovat emoce a tahle kniha je zatraceně dobrá. Brala jsem to hodně osobně a cítila jsem smutek, strach, frustraci a hlavně obrovský vztek. Ano, je to fikce, ale podobní arogantní "nadřazení" pitomci prostě pořád existují. Jinak musím říct, že se autorovi daří pořád víc a víc stupňovat napětí. Vždycky si říkám, že víc už to nejde, ale další titul mě zase překvapí. A taky si říkám, kam až můžou příště zajít Asad a Rose? Nedá se nic dělat, musím si prostě přečíst i další knihu :-)
Tak z této knihy jsem měla hodně špatný pocit, asi mě děj vzal víc, protože jsem žena... Pátá hvězdička za závěr...
Přestože se dějová linka ve Složce 64 táhne dost pozvolna, za mě pořád spokojenost. Pravdou ale je, že nebýt autorova specifického humoru, který je mi poměrně blízký, asi bych po dočtení lehce zuřil. Už samotné namočení Carla Mørcka do vyšetřování je vachrlaté, a když se nakonec ukáže, že byl pro základní vyústění zbytečný, moc radost jsem z toho vážně neměl. Jussi Adler-Olsen tentokrát příběh směřuje hlavně na rekapitulaci tragických událostí, které formovaly ústřední hrdinku a jak ji dohnaly tam, kam ji dohnaly. V tomhle ohledu se přiznám, že mám jen určitou mez, pokud zvládám osudová neštěstí přijímat. A jakmile je toho moc a dál se to stupňuje, už mi to přijde spíš jako autorská vypočítavost, než autentický vývoj.
Každopádně oceňuji dramatické finále, které je opět vystavěné jinak, než u předchozích knih. Mimoto ale na mě kniha působila podobně jako Zabijáci. Strany konfliktu jsou nám představeny hned zkraje a pak se jen čeká, až A konečně potká B. Trochu nuda, na pět set stránek.
Super zajímavé téma. Jen mě trošku zamrzel konec... protože jsem čekala, že hlavní postava prostě všechny přechytračila a jak budou čumět... Protiva Carl super... Mno s radostí na další díly (:
Za mě jedna z nejlepších knih ze série Oddělení Q. Velice napínavý příběh (nahoru-dolů) a absolutně nečekaný konec. Za mě jasných 5* :-)
Jednoznačně doporučuji :-).
Další napínavý případ oddělení Q. Carl, Asad a Rose mě prostě baví. Už se těším na další díl :-)
Velmi poutavé čtení, další varianta z hrozeb, které dosud nejsou v popředí zájmu prognostiky v knižním hávu. Mistrně sestavený příběh s lepší variantou charakteru a inteligence mstitele.
Citát : " Základy celoživotní tragédie byly položeny." Dětství bez lásky a thriller je dokonalý.
Další skvěle napsaný díl ze série o oddělení Q.
Kniha byla napínavá, postavy více než sympatické (chudák Nete doplatila na špatné lidi ve svém okolí).
Carl jako vždy hýří sarkasmem a Asad vždy dokáže překvapit svým jednáním.
Pro mě zatím nejlepší kniha od autora. Napínavé do poslední strany, miluji propletení minulosti a současnosti.
ženy zfilmováno dánská literatura potraty pomsta severské krimi zmizení lidí dánské detektivky podle skutečných událostíAutorovy další knížky
2012 | Vzkaz v láhvi |
2012 | Žena v kleci |
2013 | Složka 64 |
2012 | Zabijáci |
2015 | Nesmírný |
Super knížka!! A závěr opravdu velmi nečekaný. Všem doporučuji :)