Funkční potraviny
Pavel Kalač
Autor seznamuje s významen správné výživy v prevenci některých civilizačních chorob. Uvádí funkční potraviny jako zdroj nezbytných živin se složkami s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný i duševní stav. Vhodná výživa prokazatelně může sehrát významnou roli v prevenci řady civilizačních chorob - srdečně cévních, některých typů rakoviny, osteoporózy či poruch trávení - a přispět tak k prodloužení délky života a jeho kvality. Na základě těchto poznatků vznikla koncepce funkčních potravin. Ty nejsou jen zdrojem nezbytných živin, ale obsahují složky s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný či duševní stav, takže se stávají přechodem mezi běžnými potravinami a léky. Funkční potraviny se jistě rozšíří i na českém trhu. Jsou tedy velkou příležitostí pro výrobce, obchod, ale zejména pro ty, kteří si váží svého zdraví.... celý text
Autorovy další knížky
2003 | Funkční potraviny |
1997 | Přirozené škodlivé látky v rostlinných krmivech |
2008 | Houby - víme, co jíme? |
1995 | Polychlorované dibenzo-p-dioxiny a dibenzofurany v životním prostředí |