Funkční potraviny přehled
Pavel Kalač
Autor seznamuje s významen správné výživy v prevenci některých civilizačních chorob. Uvádí funkční potraviny jako zdroj nezbytných živin se složkami s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný i duševní stav. Vhodná výživa prokazatelně může sehrát významnou roli v prevenci řady civilizačních chorob - srdečně cévních, některých typů rakoviny, osteoporózy či poruch trávení - a přispět tak k prodloužení délky života a jeho kvality. Na základě těchto poznatků vznikla koncepce funkčních potravin. Ty nejsou jen zdrojem nezbytných živin, ale obsahují složky s příznivými účinky na zdraví konzumenta a jeho tělesný či duševní stav, takže se stávají přechodem mezi běžnými potravinami a léky. Funkční potraviny se jistě rozšíří i na českém trhu. Jsou tedy velkou příležitostí pro výrobce, obchod, ale zejména pro ty, kteří si váží svého zdraví.... celý text
Můj komentář
Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Funkční potraviny. Přihlašte se a napište ho.
Nové komentáře (0)
Zatím zde není žádný komentář.
Související novinky (0)
Zatím zde není žádná související novinka.
Citáty z knihy (0)
Zatím zde není žádný citát z knihy.
Kniha Funkční potraviny v seznamech
v Přečtených | 3x |
v Knihotéce | 1x |
v Chystám se číst | 4x |
Štítky knihy
Autorovy další knížky
2003 | Funkční potraviny |
1997 | Přirozené škodlivé látky v rostlinných krmivech |
2008 | Houby - víme, co jíme? |
1995 | Polychlorované dibenzo-p-dioxiny a dibenzofurany v životním prostředí |