Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme
Eva Ferrarová
PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? PROČ nám chutná to, co nám chutná? PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství? PROČ se bráníme neznámým jídlům? PROČ jsme zvyklí stolovat společně? PROČ hledáme „čisté“ jídlo? PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne? Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme. PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.... celý text
Přidat komentář
Štítky knihy
stravování, výživaAutorovy další knížky
2013 | Italština pro samouky a věčné začátečníky |
2021 | Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme |
2006 | 2000 nejpoužívanějších italských slov |
2015 | Učebnice současné italštiny, 2. díl |
2010 | Učebnice současné italštiny, 1. díl |
Unikátní kniha nabitá informacemi. Velké plus je, že ji napsala česká autorka, statistické údaje se tedy týkají přímo Česka a člověk si může udělat mnohem jasnější obrázek. Velmi dobře a chytlavě zpracované i pro laiky.