Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme zajímavosti
Eva Ferrarová
PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? PROČ nám chutná to, co nám chutná? PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství? PROČ se bráníme neznámým jídlům? PROČ jsme zvyklí stolovat společně? PROČ hledáme „čisté“ jídlo? PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne? Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme. PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.... celý text
Zajímavosti
Zatím zde není žádná zajímavost.
Štítky knihy
stravování, výživaAutorovy další knížky
2013 | Italština pro samouky a věčné začátečníky |
2021 | Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme |
2006 | 2000 nejpoužívanějších italských slov |
2015 | Učebnice současné italštiny, 2. díl |
2010 | Učebnice současné italštiny, 1. díl |