Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme zajímavosti

Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474187/bmid_jidlo-pro-radost-proc-jime-to-co-ji-y9a-474187.jpg 4 6 6

PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? PROČ nám chutná to, co nám chutná? PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství? PROČ se bráníme neznámým jídlům? PROČ jsme zvyklí stolovat společně? PROČ hledáme „čisté“ jídlo? PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne? Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme. PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.... celý text

Zajímavosti

Zatím zde není žádná zajímavost.