Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme přehled

Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme
https://www.databazeknih.cz/img/books/47_/474187/bmid_jidlo-pro-radost-proc-jime-to-co-ji-y9a-474187.jpg 4 6 6

PROČ? jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme? PROČ nám chutná to, co nám chutná? PROČ je jídlo a pití v rituálech každého náboženství? PROČ se bráníme neznámým jídlům? PROČ jsme zvyklí stolovat společně? PROČ hledáme „čisté“ jídlo? PROČ jsme některé cizí potraviny či pokrmy přijali a některé ne? Odpovědi na tyto otázky by nám měly pomoci pochopit minulost a přítomnost vztahu člověka k jídlu a najít ta správná řešení i pro budoucnost, až sníme to, co máme. PhDr. Eva Ferrarová, Ph.D., vystudovala v Itálii, získala doktorský titul v oboru kulturní antropologie na Filozofické fakultě Univerzity Karlovy v Praze. Zabývá se antropologií jídla, je autorkou odborných článků. Na Ústavu etnologie FF UK přednáší Antropologii jídla.... celý text

Můj komentář

Zatím jste nenapsal(a) svůj komentář ke knize Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme. Přihlašte se a napište ho.


Nové komentáře (2)

Moltri
11.02.2022 5 z 5

Unikátní kniha nabitá informacemi. Velké plus je, že ji napsala česká autorka, statistické údaje se tedy týkají přímo Česka a člověk si může udělat mnohem jasnější obrázek. Velmi dobře a chytlavě zpracované i pro laiky.

Arianachan
04.08.2021 3 z 5

Velmi zajímavá kniha, najde se v ní spousta informací a námětů k zamyšlení.


Související novinky (0)

Zatím zde není žádná související novinka.


Citáty z knihy (0)

Zatím zde není žádný citát z knihy.


Kniha Jídlo pro radost: Proč jíme to, co jíme, a nejíme to, co nejíme v seznamech

v Právě čtených1x
v Přečtených6x
ve Čtenářské výzvě1x
v Doporučených2x
v Knihotéce2x
v Chystám se číst8x
v Chci si koupit3x