Kříďák

Kříďák
https://www.databazeknih.cz/img/books/39_/390150/bmid_kridak-hrk-390150.jpg 4 2986 2986

Všichni máme tajemství. Před některými utíkáme, ale ona si nás najdou. A některé hry končí vždycky stejně… Mysteriózní thriller Kříďák je tu – a nedá se před ním utéct. Cítíte to v lese, ve škole i na hřišti, cítíte to v domech a v lunaparku. Cítíte to na většině míst v malém městečku Anderbury… strach, že vás někdo nebo něco sleduje. Začalo to na pouti roku 1986, kdy se stala ta nehoda. Toho dne potkal dvanáctiletý Eddie pana Hallorana – pana Křídu. Ten přivedl Eddieho na myšlenku nevinné hry pro něj a partu jeho přátel: za pomoci křídových kreseb si mohli nechávat vzkazy. Byla to docela zábava – dokud je křídoví panáčci nedovedli k tělu. Mrtvému dívčímu tělu, rozřezanému na kousky. Tahle událost se jim nesmazatelně vryla do nočních můr. A třicet let poté najdou v dopisních schránkách záhadnou obálku – s panáčkem a kusem křídy. Strašáci z dětských let totiž možná stále dokážou zabíjet.... celý text

Literatura světová Detektivky, krimi
Vydáno: , Kalibr

The Chalk Man, 2018

akšuram37
14.10.2019 3 z 5

Mně se knížka docela líbila, plný počet hvězd si nezaslouží, ale nejhorší to není. Takový průměr. Podle komentářů jsem čekala něco mnohem horšího (asi jsem méně náročný čtenář :) ) V knize se střídají dvě dějové linky, jedna z roku 1986 a druhá z roku 2016, to mě snad ani nevadilo, jediné co mi vadilo, bylo to, že když už jste se do té jedné dějové linky (bylo to dělené po kapitolách) začetli, tak kapitola skončila a začala jiná doba...
Jinak Ed, byl zvláštní. A knížka byla celkově zvláštní.
Knihu jsem přečetla, žádnou stopu ve mně nezanechala a znovu ji číst nebudu.

Timkim
01.10.2019 3 z 5

Očekávání bylo větší, přečetl jsem a odložil. Možná se k ní po pár letech vrátím.

Ilofka
01.10.2019 3 z 5

Knihu jsem si s sebou přibalila na cestu na dovolenou. Čekání na letišti mi zpříjemnila, bylo to svižné a fajn čtení, ale vracet se k ní určitě nebudu.

Jitty82
01.10.2019 3 z 5

Tedy nebylo to špatné, ale na zadek jsem si z toho nesedla. Jsem zklamaná. Měla jsem velká očekávání.

pavčape
30.09.2019 4 z 5

Knížka se mi líbila. Většinou se obávám (a většinou velmi oprávněně) zlatých nálepek SVĚTOVÝ BESTSELLER. Už proto k nim přistupuju skepticky. Možná díky tomu mě tato knížka nezklamala. Líbil se mi tento ponurý příběh. A líbila se mi i myšlenka, že každý si nese svou karmu, provedl jsi něco hodně zlého? Tvoje karma tě dostihne...

Hoshi
30.09.2019 4 z 5

Jsem velmi mile překvapená. Čekala jsem příběh ve stylu Hadrového panáka, ale dostala jsem něco o chlup lepšího. Kniha je čtivá, má spád, líbilo se mi prolínání přítomnosti s minulostí, konec nebyl až tak překvapivý, byl však zajímavý.

petrzel
28.09.2019 5 z 5

Kniha se výborně četla.

BearBobo
27.09.2019 3 z 5

Dost napínavé ,drama , různé neustále zvraty ,supr k přečtení

LucaR8
25.09.2019 3 z 5

Velmi čtivá kniha, příjemné a rychlé tempo. Líbilo se mi prolínání minulosti/přítomnosti, více vyprávění z minulosti s dětskými postavami. Spokojená jsem byla i s rozuzlením a koncem příběhu.

HalllkaB
23.09.2019 3 z 5

Kniha je velmi čtivá, jsou v ní zajímavé postavy a líbilo se mi prolínání minulosti a budoucnosti, ale jinak mě nijak zvlášť nenadchla. Když totiž jsem poprvé četla anotaci knihy, velmi mě upoutal nápad s křídovými panáčky, ale ti mi nakonec přišli, že byli v příběhu jednoduše řečeno jen tak na okrasu. Nejvíce mě ale asi zklamal konec, který byl dle mého názoru průhledný a z části odbytý.
Nápad měl velký potenciál a já se nemůžu zbavit pocitu že nebyl plně využitý, což mě velice mrzí.

jiri77
23.09.2019 5 z 5

Naprostá spokojenost. Kniha má spád a dobře se čte. Moc se mi líbilo prolínání dvou časových rovin,hlavně ta z dětství mě hodně bavila. Určitě si ještě něco od autorky přečtu.

kachnat
22.09.2019 5 z 5

Přečteno jedním dechem, čtivě napsané. Zajímavý příběh.

VeronikaKrake
18.09.2019 4 z 5

Není to akční kniha, ale mně to nevadilo. Kniha je dobře napsaná, ubíhá a dialogy se mi moc líbí. Takže za mě super.

Krizovakri
17.09.2019 3 z 5

Knížka byla velmi čtivá a prolínání přítomnosti a minulosti nebylo matoucí a rušivé. Některé detaily byly krásné popsané a až do poslední chvíle nebylo jasné nic. Bohužel konec by si zasloužil více péče. Spousta otázek se nevyřešila, nebo byla naopak objasněna pouze konstatováním postavy do ztracena. Když to shrnul, atmosféra skvělá, čtivost výborná, nápad s křídou neotřelý, ale do pořádné a kvalitní severské detektivky jí ještě něco chybí.

Deniska147
17.09.2019 5 z 5

Naprosto mě kniha odrovnala. Pro mě jedna z nejlepších tento rok!

Veríňák
17.09.2019 3 z 5

No, nic hodno dlouhého zamyšlení ani mi příběh rozhodně neulpí v hlavě na delší čas, ale ve srovnání s tolik adorovaným Keplerem je tohle lepší. Pro mě rozhodně uvěřitelnější, reálnější charaktery i zápletka.

JessyPitt
15.09.2019 5 z 5

Takže to byla docela slušná sragorina vazeni????????!!

bigbabe
15.09.2019 3 z 5

V první řadě mě po dlouho době potěšil formát textu. Že řádky nebyly zleva doprava, zhora dolu naňahňané na sobě a že ypsilon a větší písmeno v řádku pod ním se nemusely prát o místo. Velikost i font písma. Je to důležité. Můžete číst super knihu, ale když jí nemáte ani jak držet protože jsem písmenka úplně všude a ještě k tomu malá, tak to celkový dojem zničí.
Co se týká obsahu - takový průměr, proto tři hvězdy. Super odpočinková víkendová kniha, ale žádný zázrak. Rozluštění trochu moc rychlé a průhledné.

petula6844
13.09.2019 4 z 5

Přes veškeré komentáře a hodnocení jsem si knihu půjčila a jsem za to ráda, byla napínavá, tajemná, do konce jsem netušila... No a posledních 5 stránek jsem četla s otevřenou pusou...

melien
11.09.2019 3 z 5

Začátek knihy vypadal zajímavě, ale po dočtení, poněkud zklamaní. ..